VedemJust - invata legea

Campanie: Spune NU coruptiei!

Publicat pe data de 27.11.2012

your_no_counts.jpg](http://www.unodc.org/yournocounts/)**Vreau să trăiesc într-o ţară curată**.

O ţară în care să nu dai şpagă dacă vrei o şcoală mai bună pentru copilul tău. În care să nu te gândeşti la o atenţie când te duci la funcţionarul de la ghişeu. În care dacă un poliţist te-a amendat să nu să pui mâna pe telefon să suni pe cineva care poate interveni. În care concursurile se câştigă pe bune, şi nu pe pile. În care să nu câştigi un proces dând mită la judecător sau făcându-se trafic de influenţă de către un avocat. În care licitaţiile se câştigă pe puncte, şi nu pe bani. În care la trecerea frontierei nu trebuie să dai ceva pentru a nu-ți fi controlate bagajele. În care funcțiile elective se ocupă prin vot dat pe bază de proiecte și încredere, nu pe câțiva lei. În care la ieșire din închisoare foștii deținuți pentru corupție nu sunt aplaudați, ci izolați de comunitate.

Corupţia ne face rău tuturor. În mod ilegal, din banii mei și ai dvs se constuiesc vile, se cumpără terenuri, se alimentează conturi. Eu nu vreau sa sposorizez corupții. Oamenii buni şi cinstiţi trebuie să ia atitudine împotriva celor care îşi cumpără beneficiile, posturile, libertatea. Serviciile publice nu trebuie cumpărate: cei care le prestează sunt deja plătiţi pentru asta.

NU CORUPE ŞI NU TE LĂSA CORUPT! Sancţiunea e ÎNCHISOAREA - şi pentru cei care dau, şi pentru cei care iau mită.

Fii de partea celor care luptă împotriva corupţiei! Nu fi şi tu un infractor- puşcăriile sunt deja pline de ei. Ia aminte că justiția e nemiloasă cu corupții!