VedemJust - invata legea

Filtre

Ultimele articole

    Filtre

    Filtre , active

    Interviu Investigatoria: "Multe legi, stat slab"

    18.09.2021

    Interviu dat lui Carmen Dumitrescu, apărut la 17.09.2021 pe Investigatoria sub titlul: JUDECĂTORUL CRISTI DANILEȚ: “INFLAȚIA ASTA DE LEGI NE ARATĂ CĂ SUNTEM UN STAT SLAB, ÎN CARE MORALA NU MAI ARE NICIO IMPORTANȚĂ…”

    Interviu: Cei preocupati de stomac vs Cei preocupati de drepturi

    14.07.2018

    Interviu apărut în LiberînRomania, din 14.07.2018 sub titlul: „Judecătorul Cristi Dănileț: „Asistăm la o fractură între două generații: cei care se luptă pentru stomac și cei care se luptă pentru drepturi” Cristi Dănileț este probabil unul dintre cei mai cunoscuți judecători din țară. Și asta pentru că, spre deosebire de alți colegi de-ai săi, el chiar face efortul de a propovădui un ideal de dreptate printre oamenii care, în mod normal, consideră că justiția e un domeniu al specialiștilor. …

    Carta Universala a Judecatorului

    16.01.2018

    A fost actualizată și publicată Carta Universală a Judecatorului. Aceasta constituie un standard internațional privind independența justiției, alcătuit de Asociația Internațională a Judecătorilor www.iaj-uim. A fost adoptat în 1999 și actualizat la sfârșitul anului trecut. Am realizat o traducere în limba română, folosind originalele în limbile engleză și franceză. Documentul tradus poate fi descărcat în format international-association-of-judges.doc și format …

    Judecatorul nu semneaza hotararea. O declaram nula??

    10.02.2017

    A apărut ieri o știre cum că o hotărâre de condamnare a unei persoane ar fi nulă dacă judecătorul nu mai poate semna motivarea hotărârii. Aș vrea să spun din capul locului că este o prostie. Iată de ce: - una este soluția, alta este motivarea hotărârii: prima se dă imediat ce se termină procesul (și se consemnează pe scurt într-un document numit „minută”); cealaltă se redactează în termenul recomandat a fi de 30 zile (și se consemnează în documentul numit hotărâre, care este „sentință” pentru …