VedemJust - invata legea

Admitere 2014: Grile penal si procesual penal

Publicat pe data de 14.05.2014

12801_6532_prd1.jpg]Pentru a veni în sprijinul candidaților de anul acesta, am alcătuit o colecţie de întrebări grilă în materie penală. Am ţinut cont de propunerile privind tematica şi bibliografia concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi de admitere în magistratură, sesiunea august-octombrie 2014, aprobate prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 449 din 3 aprilie 2014 - pentru concursul din acest an, s-a decis ca tematica să fie abordată în întregime potrivit noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.

Sunt 570 întrebări tip grilă, alcătuite într-o modalitate complexă, pentru a fi testat atât nivelul de cunoaştere a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală, cât şi raţionamentul logic al candidaţilor. Fiecare întrebare comportă cel puțin unul, cel mult două răspunsuri corecte. Grilele de la fiecare materie sunt urmate de un tabel ce indică răspunsurile corecte cu trimitere la textul de lege incident.

Lucrarea este utilă, deopotrivă, candidaţilor care susţin examenul de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, precum și absolvenţilor facultăţilor de drept unde în acest an se va susţine licenţa în studii juridice potrivit noilor Coduri.

COMANDA ONLINE C.H.BECK

Alte publicatii: Ghid admitere, Proba 3 - Interviul, Ghid rationament logic