VedemJust - invata legea

Admitere justitie 2016: s-a dat startul

Publicat pe data de 30.06.2016

![INM]UPDATE, 5 iul 2016: S-a publicat anunţul de organizare cu privire la admitere INM şi la admitere în magistratură.

Plenul CSM a decis în data de 28 iunie 2016 organizarea în acest an a două concursuri simultan: admitere la INM şi admitere în magistratură (pct. 7 şi pct. 8 al ordinii de zi).

Anunţul de concurs va fi publicat în aceste zile, până pe 5 iulie, când începe înscrierea.

La INM sunt disponibile 200 de locuri pentru auditorii de justiţie (130 grupa de judecători, 70 grupa de procurori). Absolvenţii facultăţilor de drept care susţin licenţa în perioada de înscriere sau ulterior perioadei stabilită pentru depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere la INM, vor putea să depună adeverinţa de licenţă până la data de 10 august 2016. Regulamentul de admitere este AICI.

Pentru admiterea în magistratură sunt scoase la concurs 143 de posturi, dintre care 85 la instanţele şi 58 la parchetele indicate în pct 8, subpct II.b al al ordinii de zi. Regulamentul de admitere este AICI.

Probele se vor susţine în datele: proba de verificare a cunoştinţelor juridice în data de 4 septembrie 2016, proba de verificare a raţionamentului logic pe 18 septembrie, susţinerea interviului 3 octombrie -11 noiembrie (pentru admitere la INM) şi 12 octombrie – 25 octombrie (pentru recrutare directă).

Taxa de înscriere la concurs: 450 lei. Nu se poate susţine decât unul dintre cele două concursuri.

Tematica şi blibliografia este disponibilă AICI. Codurile actualizate la zi pot fi accesate pe site-ul ADMITEREJUSTITIE.

Sfatul meu: modul de organizare şi desfăşurare a probelor de concurs, modul de întocmire a dosarului, de corectare a lucrărilor, de contestare, regulile de cazare în timpul şi după concurs, repartiţie, date despre salariile auditorilor de justiţie, decontarea chiriei şi evoluţia în cariera de magistrat sunt descrise în acest concurs-admitere-justitie-2016-ghid. Modul de desfăşurare a probei interviului, maxime primite anii trecuţi, speţe de deontologie şi instrumentele naţionale şi internaţionale necesare a fi cunoscute sunt disponibile în acest concurs-de-admitere-2016-proba-3-interviul. Pentru cei interesaţi: în aceste zile finalizez o culegere de întrebări grile în materie penală.

Mult succes!