VedemJust - invata legea

Admiterea la INM şi Magistratură 2014: GHID PRACTIC

Publicat pe data de 29.07.2014

coperta.jpeg]GHIDUL, aflat la a treia ediție care este îmbunătățită față de cea din 2012 și 2013, este gândit să ofere absolvenţilor facultăţilor de drept toate informaţiile de care au nevoie pentru a pregăti şi susţine fie concursul de admitere la INM pentru a deveni auditori de justiţie, fie concursul de admitere în magistratură pentru a deveni direct judecători sau procurori.

Informaţiile sunt prezentate sub forma unor răspunsuri punctuale la întrebările ce pot apărea în cursul procedurii de înscriere la fiecare din cele două concursuri, în timpul desfăşurării probelor de concurs sau imediat după finalizarea acestora. Este acoperită astfel o gamă largă de situaţii întâlnite şi mai puţin întâlnite, dar a căror soluţie, în condiţii de examen, poate fi salvatoare.

Prima parte a Ghidului oferă răspunsul la peste 260 ÎNTREBĂRI legate de: Prezentarea sistemului juridic: legislaţie incidentă, noţiuni şi instituţii de bază Profesia de magistrat: drepturi şi obligaţii, salariu, modalităţi de recrutare Înscrierea la concurs: condiţiile pentru a deveni magistrat, actele necesare pentru dosarul de înscriere, greşeli frecvente ce pot fi evitate Admiterea la INM în 2014: data, calendarul de desfăşurare, taxa de participare Desfăşurarea concursului: locaţie, accesul în sală, modificări ale regulilor faţă de anii precedenţi Probele de concurs: descrierea fiecărei probe, barem, contestaţii, sistemul de notare După admiterea la INM: cuantumul bursei de studiu, locuinţa pe timpul studiului, despre cursurile de formare şi despre formatori Admiterea directă în magistratură în 2014: cine se poate înscrie la concurs, dosarul de înscriere, reguli specifice Numirea ca judecător sau procuror: stagiatura, examenul de capacitate, promovarea. INDEXUL celor peste 260 DE ÎNTREBĂRI facilitează accesul rapid la informaţia căutată.

A doua parte este O COLECŢIE DE PREVEDERI LEGISLATIVE care întregeşte informaţia din prima parte a Ghidului. Sunt cuprinse reglementările privind admiterea la INM, respectiv în magistratură, inclusiv cele utile pentru proba interviului, verificarea psihologică şi examinarea medicală.

A treia parte cuprinde TESTE date la concursurile de anul trecut, calendarul şi tematica pentru concursurile din acest an.

Conţine ULTIMELE MODIFICĂRI LEGISLATIVE, inclusiv cele aduse regulamentelor de admitere prin hotărârile CSM din data de 10 iunie 2014.

Pentru comandă online: APASĂ [AICI](<Admiterea%20la INM şi Magistratură 2014 >)