VedemJust - invata legea

Alegeri conducerea CSM. TRANSMISIUNE ONLINE

Publicat pe data de 03.01.2013

csm2.jpg]La fiecare inceput de an, Consiliul Superior al Magistraturii isi alege o noua conducere. Mandatul conducerii este de un an, iar componenta este presedinte-judecator si vicepresedinte-procuror sau invers. Cel care a ocupat o functie de conducere, nu mai poate ocupa o functie similara.

CSM are 19 membri in total: 14 judecatori si procurori alesi de colegii lor, 3 membri de drept (presedintele ICCJ, procurorul general al PICCJ si ministrul justitiei) si 2 reprezentanti ai societatii civile. Mandatul actualului CSM este pt perioada ian 2011-ian 2017. Mandatul nu este reinnoibil.

Asadar vineri, 4 ian 2013, de la ora 11, are rost predarea mandatului actualei conduceri, care expira pe 6 ian. La sedinta si-a anuntat venirea si Presedintele tarii care, atunci cand participa, o prezideaza. El nu are drept de vot. Nici in 2011, nici in 2012 presedintele tarii nu a participat la vreo sedinta a CSM. De asemenea, niciodata el nu a participat la partea din sedinta CSM cand se discuta candidaturile pentru conducerea institutiei.

Sedinta se va transmite online la www.csm1909.ro si http://live.juridice.ro/