VedemJust - invata legea

Danileț - premiul GDS pe anul 2021

Publicat pe data de 27.01.2022

premiu-300x184.png📱 Acum trei zile m-a sunat domnul Andrei Cornea, președintele primului ONG alcătuit după revoluție, care a reunit de-a lungul anilor personalități de cultură în fața cărora nu poți decât să te apleci pentru a le arăta respectul: Grupul pentru Dialog Social.

🏆 În fiecare an, GDS acordă un premiu pentru personalitatea anului anterior. Până acum, au fost premiați, printre alții: Doina Cornea, Andrei Pleșu, Mihai Șora, Monica Macovei, Cristian Pârvulescu, Daniel Morar, Vladimir Tismăneanu, Codruța Kovesi, Dan Tăpălagă, Emilia Șercan, Augustin Lazăr, Maia Sandu.

🧑🏻‍🎓 Pentru 2021, a fost votat numele meu. E o onoare deosebită care mi se face. și pentru care nu sunt deloc nici pregătit, nici obișnuit. Eu sunt un om de principiu și am pus principiile înaintea confortului personal tot timpul, cu orice risc. Dar, până la urmă, e o recunoaștere publică a activităților mele civice - pentru apărarea independenței justiției și pentru promovarea educației juridice în rândul elevilor - și cred că aceasta este contribuția mea onestă, de-a lungul unei cariere de 23 de ani, la îmbunătățirea imaginii justiției.

Grupul pentru Dialog Social a decis să premieze următoarele personalități pentru anul 2021: