VedemJust - invata legea

Judecatoare care ne fac cinste

Publicat pe data de 09.03.2009

Am citit o stire recenta in Adevarul, cum ca judecatoarea Camelia-Panaitescu Alegria e in acelasi timp si cantareata de jazz. Azi pe FrontNews am citit o stire preluata de pe NewsIn cum ca presedintele UNJR, Dana Garbovan va raspunde pentru incalcarea codului deontologic pentru ca a semnat un comunicat de presa contra Parlamentului care ar refuza acordarea avizului pentru inceperea urmaririi penale ale unor fosti guvernanti.

Daca pe Dana o cunosc foarte bine, marturisesc ca de Camelia inca nu auzisem. Asadar, iata cateva date despre cele doua doamne judecator:

camelia2.jpgColega Camelia e judecator la Judecatoria sector 1 Bucuresti si detasata la SNG: cunoaste 4 limbi straine, lucreaza la departamentul de relatii international si se implca in programele de formare a formatorilor. Vina ei?! Ca e artista. Nu umbla bauta la volanul autoturismului si isi manifesta civismul and are ocazia (de ex, este impotriva legii alimentelor – pozitia 2316). In afara instantei e artista Mara si imparte din bucuria ei launtrica si altora. Nu dansand lasciv la bara, ci cantand jazz. Nu pentru bani, ci pentru propria ei satisfactie. Si pentru a noastra, daca ma uit la un videoclip pe youtube. Pentru stiinta autorilor articolului, multi judecatori au si alte preocupari in afara celei ce tine de instanta: unii scriu poezii si proza, cartile lor gasindu-se in librarii semnate cu numele real sau sub pseudonim, altii picteaza tablouri, unii practica sporturi extreme si participa la competitii, altii canta frecvent karaoke. Cu ce gresesc? Ca sunt normali?!

dana-garbovan2.jpgColega Dana e judecator, recent promovata de la Tribunalul Bihor la Curtea de Apel Cluj. A fost in delegatia care s-a cedo-lasati-judecatorii-sa-vorbeasca a judecatorilor. In aceste conditii, despre faptul ca s-a csm-antimagistratii, nu pot sa spun decat ca... asa le trebuie

Camelia si Dana sunt doua judecatoare care ne fac cinste: una e artista, cealalta militant. Ele sunt parte din societatea in care traiesc. Si incearca sa o faca mai buna nu numai solutionand dosare. Sa nu uitam ca, din pacate, judecatorul intervine post-factum. Adevarul e ca ar trebui investit in educatie in primul rand, iar judecatorii pot fi implicati masiv in aceasta, dupa cum propune si CCJE in Opinia nr 7/2005 intitulata sugestiv “Justitia si societatea”. Asadar, lasati judecatorii sa fie oameni! Si, LA MULTI ANI tuturor doamnelor judecator de 8 Martie!