]Azi s-a adoptat de Camera Deputaților - cameră decizională - un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedură civilă (intrat în vigoare în 2013).
Modificările privesc, aproape toate, procedura de executare silită. De asemenea, sunt modificări la legea executorilor judecătorești (se introduce perioada de stagiu), a magistraților (competența judecătorilor stagiari), a contenciosului administrativ (sunt reglementări mai drastice pentru executarea hotărârilor jud. de către conducătorii instituțiilor publice), Codul civil, Legea de punere în aplicare a Codului Civil, Legea de punere în aplicare a C.proc.civ. (procedura de regularizare nu se aplică în cazul incidentelor procedurale și a procedurilor speciale), legea taxelor de timbru.
Dintre cele 93 de modificări, menționez doar câteva: - părțile vor putea obține o copie de pe CD-ul ce conține înregistrarea dezbaterilor - pentru anumite hotărâri judecătorești nu mai este necesară învestirea cu formulă executorie, ci se face direct cerere de executare la executorul judecătoresc- hotărârea arbitrală devine executorie după învestirea ei cu formulă executorie de către tribunal - alte titluri pot fi executate numai dacă se învestesc cu formulă executorie la Judecătorie, taxa fiind 20 lei - instanța de executare nu mai este cea de la sediul biroului executorului judecătoresc, ci cea de la domiciliul debitorului. Codul urmează a fi republicat.