VedemJust - invata legea

Sunt şi eu un ţuluş

Publicat pe data de 18.10.2007

Azi CSM (de fapt doar sectia de procurori) m-a surprins placut: a votat cu 6 la 1 aviz negativ la cererea ministrului Chiuariu de revocare a lui Doru Tuluş de la DNA. E clar ca acel vot 1 a fost al ministrului. Eu chiar ma intreb daca el pana la urma a citit raportul CSM asupra DNA sau doar s-a limitat la (dez)informarile din presa, provocate tot de el. Sa fii in fata camerelor sa strigi ca sunt dosare politice si sa ii calci in picioare pe procurori tu, ministrul justitiei, mi se pare nu badaranie, ci tupeu extraordinar si lipsa de respect pentru niste oameni care chiar muncesc. Spre deosebire de altii care doar bat din gura. Ma rog, mai sunt si altii care mananca carne si beau palinca. Eu nu.

Vas ca ciutacii si cristoicii au scos un nou substantiv comun: ţuluş. Ei bine, mie nu imi e rusine sa fiu catalogat astfel. Daca asta inseamna sa fii un magistrat care rabzi injuriile presei, presiunile politicului, scarba populatiei si ura infractorilor, in timp ce iti faci treaba printre sute de dosare.

Si mai sunt un ţuluş si ca un ministru precum cel al justitiei sa isi poata face treaba nu tehnica, ci politica pentru care a fost pus in aceasta functie. Cum ar fi:

- sa ceara Comisiei Europene sa scrie rau despre magistrati

- sa apara la TV sa ii acuze de afinitati politice

- sa mai tina bugetul instantelor inca un an in loc sa il dea la ICCJ

- sa modifice compenenta comisiei speciale care da aviz pentru cercetarea guvernantilor

- sa ceara revocarea magistratilor fara raport de control prealabil

- sa promita ca daca CSM ii da aviz negativ pe cererea de revocare el si-o retrage, dupa care se face ca ploua si insista in revocare, ca sa mai ia o umilinta si de la Presedintele tarii

- de parca gafele de pana acum nu ar fi fost destule, eventual sa atace in justitie decizia Presedintelui de respingere a cererii de revocare, ca poate ajunge dosarul la CC care ii va da dreptate.

Intre timp, tot ma gandesc la o OUG de desfiintare a DNA si la reducerea puterilor CSM...