VedemJust - invata legea

Filtre

Ultimele articole

    Filtre

    Filtre , active

    tag : legile justitiei Remove filter for Objects

    Interviu: Cristi Danilet la declic, despre legile justitiei

    04.04.2018

    Interviul video poate fi vizualizat AICI.

    Impotriva dezinformarii: „Comisia de la Venetia, unda verde pentru legile justitiei”

    03.01.2018

    Un ziar - al cărui nume nu îl pot face public din respect față de cititorii care susțin presa autentică - publică astăzi știrea: Comisia de la Veneția ar fi dat undă verde la modificările la legile justiției. Publicația aduce drept argument o prezentare pe care ministrul justiției spune pe contul de FB propriu că ar fi făcut-o în fața acestui organism. Să vedem care sunt minciunile: - Comisia a decretat: Comisia de la Veneția nu poate decreta, adică a trașa și obliga; ci ea salută anumite …

    Interviu Vice.com: „Romania nu e pregatita pentru legalizarea drogurilor”

    09.11.2017

    *Am dat un interviu la Vice.com pe data de 9 nov. 2017. A apărut pe data de sub titlul „ Judecătorul Cristi Danileț ne-a spus de ce nu e România pregătită pentru legalizarea drogurilor”. Poate fi citit și văzut În caz că erai la proteste și n-ai prins live-ul de pe pagina noastră de Facebook, țin să te anunț că magistratul Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj și fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aseară în redacția VICE pentru un interviu din cadrul proiectului …

    Interviu VICE.COM: „Anticoruptie, gay etc”

    23.10.2017

    Am dat un interviu la Vice.com pe data de 23 oct. 2017. A apărut pe data de sub titlul „Ce legătură există între lupta anticorupție și drepturile gay din România ”. Poate fi citit și văzut Un proiect mișto, care se numește „Once upon a time in Romania", a fost lansat zilele trecute de mișcarea civică Inițiativa România,* în parteneriat cu VICE România. Ți-am explicat aici, pe larg, toate detaliile proiectului, dar ce trebuie să reții, mai important, este concursul de scurtmetraje pe teme de …

    Răspuns la scrisoarea unei judecatoare de la CA Oradea

    05.10.2017

    Mâhnită că magistrații tineri au solicitat ministrului să nu meargă mai departe cu proiectul de modificarea legilor justiției, o colegă judecător a găsit de cuviință să îi apostrofeze pe semnatari aducându-le argumente despre mersul cauzelor penale din România. Ca judecător penalist și semnatar al memoriului, sunt îndreptățit să îi răspund colegei civiliste punct cu punct la alegațiile ei, nu înainte de a face observația că mult prea des judecători civiliști își dau cu părerea despre sistemul …

    Adevărata știre de azi: opt membri CSM au votat pentru subordonarea justiției

    28.09.2017

    ![CSM2]Azi CSM a respins propunerile ministrului justiției de a modifica legile justiției. Votul a fost secret și s-a luat cu o majoritate de 10 la 8. Ministrul justiției a lipsit la dezbateri. Ceea ce înseamnă că opt oameni din organismul chemat să apere independența justiției au votat pentru proiectul ministrului. Aceste legi – 303, 304 și 317 – au fost adoptate în anul 2004. În luna februarie a acelui an, mai mulți magistrați s-au deplasat pe ascuns la București și au organizat prima masă …

    Opinia VeDemJust cu privire la propunerile vizand legile justitiei

    31.08.2017

    Opinia asociației VeDemjust din care fac parte cu privire la proiectul din 30.08.2017 de modificare a legilor justiției poate fi citit AICI. Rețin concluziile: 1. Proiectul postat ieri pe site-ul MJ este unul nou, nediscutat cu societatea civilă, care mai înainte de trimitere în procedură de avizare trebuie supus dezbaterii publice. 2. Proiectul nu este fundamentat în mod complet. 3. **Proiectul nu este însoțit de un studiu de impact ale …

    Pe intelesul tuturor: propunerile MJ de modificare a legilor justitiei

    23.08.2017

    Astăzi ministrul justiției a făcut legile-justitiei-conferinta-de-presa-microsoft-powerpoint.ppt de modificare a legilor justiției (Legea nr. 303/2004, Legea nr. 304/2004 și Legea nr. 317/2004). Proiectul este de azi în dezbatere publică, după care se va finaliza proiectul, va fi aprobat de Guvern și se va trimite în Parlament. După ce trece de cele două camere și, eventual, de Curtea Constituțională, va deveni lege dar nu văd să se întâmple acest lucru mai repede de doi ani. Iată mai jos …