VedemJust - invata legea

Uite poza! Nu e poza!

Publicat pe data de 15.03.2018

fotografie.jpgCică acum dacă un inculpat spune că are o fotografie cu un om al legii, e o problemă. S-a comis nu știu ce mare faptă imorală, ba poate chiar și ilegală!! Pe bune?!

Păi să vă spun niște secrete pe care - de fapt - cred că le știe toată lumea:

Oamenii legii au și ei viață socială și se întâlnesc cu prietenii, ba chiar beau și o bere în vreun bar - o fi crimă de „lesnațiune”!

Oamenii legii au și ei telefoane mobile și mai fac câte un selfie, chiar - așa ceva este de neconceput, nu?! Chiar unii, mai populari, sunt recunoscuți de trecători sau studenți, sunt opriți și fac la cererea acestora, cu ei, câte o fotografie - fără să le ceară cazierul, greșeală mare, nu?!

Ba chiar oamenii legii merg și la plajă și - incredibil! - au costume de baie. Unele cu floricele. Și aș paria că unii au pijamale cu elefănței.

Oamenii legii ies și ei la pădure, mai frig un porc, mănâncă un miel sau unii, ca mine, sunt vegetarieni - așa ceva!!

Sunt unii oameni ai legii care atunci când fac jogging sau când merg la sală, transpiră!! Iar când fac yoga sau meditație se simt al naibii de ok - ceva nu-i cușer, hmmm?!

Dar să vedeți: sunt unii oameni ai legii care țin post și se duc la bisercă, iar alții sunt atei. Și - grozăvia grozăviilor!! - în timp ce unii ascultă muzică populară, alții sunt rockeri și dau din cap la concerte. Ba aș putea jura că i-am văzut pe unii cântând imnul statului, în timp ce alții cântă la karaoke, și acolo, fals...

Oamenii legii au și ei copii. Și - stupoare!! - nu i-au făcut în eprubetă!!! Oamenii legii se mai enervează, mai țipă la partener și - contrar tuturor așteptărilor din lumea asta - mai divorțează și ei. Unii nu doar o dată - recidiviștii!!!

Și, da, recunosc, am făcut și eu un selfie cu un infractor. De fapt, mai multe. Am mâncat și am băut cu el, ne-am vizitat, am bârfit și am râs împreună. Numai că la acea dată credeam că e de partea legii. Timpul a dovedit că oamenii se schimbă. A trecut de cealaltă parte și a fost condamnat. Azi, deservește tabăra pe care a ales-o, de unde împroașcă cu noroi sistemul în care a lucrat, prietenii care au crezut în el, colegii lângă care a stat. Dar e alegerea lui. Sunt faptele lui. Nu mi se poate imputa azi o alegere pe care am făcut-o înainte ca respectivul să treacă linia.

Așa că ... mai lasați-ne cu prostia asta: „Am o poză cu cineva suspus, nu v-o arăt, dar să știți că o am”. Frate, ține poza și fă borș cu ea! Am și eu poze, în unele am ieșit fain, în altele nașpa! Ba chiar am poze mai multe decât tine, na!

PS. Nu vorbește nimeni în această postare de șantaj.