VedemJust - invata legea

Video. Lectii de educatie juridica in zona Dornelor

Publicat pe data de 10.05.2016

coperta_educatie_juridica.jpgÎn aceste zile s-au desfăşurat în zona Dornelor primele lecţii de educaţie juridică pentru elevi.În data de 9 mai Bogdana Mitrofan, licenţiată a facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai şi absolventă a cursului de instruire în cadrul programului EDUIURIS al asociaţiei VeDemJust a ţinut o lecţie de educaţie juridică în comuna natală Poiana Stampei din jud.Suceava. La întâlnire au participat 40 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din localitate.

Cu sprijinul Primăriei şi al conducerii Liceului „Ion Luca” din localitate, s-a desfăşurat în data de 10 mai, la Casa de Cultură a municipiului Vatra-Dornei, o lecţie de educaţie juridică ţinută de judecătorul Cristi Danileţ, membru CSM. Au participat 300 de elevi de la clasele a XI-a şi a XII-a, însoţiţi de profesorii lor. Tinerilor li s-a explicat importanţa respectării regulilor de acasă, de la şcoală şi de circulaţie, li s-a adus la cunoştinţă statistica cu privire la victimele minore şi delincvenţii juvenili, li s-au prezentat autorităţile legislative, executive şi judiciare ale ţării şi au fost sfătuiţi să dea dovadă de comportament intregru. Au fost încurajaţi să respecte colegii şi profesorii, să îşi controleze limbajul pe Facebook, să manifeste o atitudine civică faţă de persoanele cu probleme şi să aibă încredere în justiţie care este una protectivă, nu represivă.

La sfârşitul întâlnirii participanţilor li s-a distribuit manualulEducaţie juridică pentru liceeni. Ghid despre drepturi şi justiţie” alcătuit de Cristi Danileţ şi multiplicat cu sprijinul Primăriei Vatra-Dornei. Lecţia a fost înregistrată video şi poate fi vizualizată AICI.

Anul acesta şcolar se vor mai organiza evenimente similare, dar şi traininguri de instruire a doritorilor de a preda educaţia juridică la Sibiu în perioada 15-16 mai, la Suceava 22-23 mai, la Bacău 27-28 mai, iar pe 1 iunie 2016 se va organiza la Bucureşti finala primului concurs de educaţie juridică între liceele bucureştene şi lansarea videoclipului „Stai, că nu mai merge-aşa!”.

13220655_1103538503021627_7470110997248847995_o.jpg dsc_1233.jpg

dsc_1215.jpg

dsc_1181.jpg