VedemJust - invata legea

Vizite de lucru la Cluj

Publicat pe data de 09.02.2008

b-si-k.jpgJoi, 07.02.2008, cand am intrat in Palatul de Justitie din Cluj, am ramas uimit: o multime de persoane forfoteau pe hol, erau catarate pe ferestre, stergeau praful, faceau curatenie. M-a cuprins un sentiment de placere: se apropie primavara, sefii nostri au grija de noi, de sanatatea noastra etc.

Dar nu. Totul avea sa mi se lamureasca dupa cateva ore cand, pe surse, am aflat ca a doua zi in Cluj urma sa vina d-na Barbulescu, presedintele CSM. Mai mult, nu trece mult timp si aflu ca va veni si d-na Kovesi, procurorul general. Mai, sa fie!

Daca eram sef in aceasta institutie, as fi dat macar un e-mail la colegi sa ii informez despre aceasta. Sau sa ii intreb ce probleme cred ei ca ar trebui discutate cu cei doi. Evident, multi dintre colegi mei nici nu au stiut de cele doua vizite importante. Si unii nici nu vor afla de ele, ingropati in dosare cum sunt. Cat despre ce s-a discutat la cele doua sedinte, stiu cateva aspecte doar de la Bilantul Curtii de Apel - prea nesimnificative pentru a fi mentionate, insa: ceva despre Basescu, ceva despre familia doamnei Barbulescu atacata pe nedrept si, desigur, ceva despre dusmanul MJ care a facut presiuni asupra CSM. Nimic despre planuri si solutii concrete cu privire la imbunatatirea comunicarii in sistem, a imaginii justitiei, scaderea numarului de dosare, imbunatatirea profesionalismului judecatorilor sau a integritatii lor, a sutelor la condamnari la CEDO, ori rezolvarea problemelor tot mai acute de sanatate a personalului.

Cel putin nu am fost scosi cu gramada pe hol sa aplaudam oaspetii, cum se intampla prin 2003-2004. Si nici nu s-a curatat trotuarul cu detergenti, ca atunci. Poate pentru ca joi a plouat...

Relatari: ZiuaCj, Clujeanu1, Clujeanul2, RoL, Mediafax, HotNews. A se citi si comentariile cititorilor- adorabile!