VedemJust - invata legea

1 nov. 2010 - Vot pt CSM: procedura

Publicat pe data de 26.10.2010

logo_csm.jpg]DE CE SĂ VOTAŢI

Pentru că doar o dată la 6 ani puteţi să vă desemnaţi reprezentanţii în CSM. Şi pentru că ei vor fi cei care vor veghea la independenţa justiţiei ca sistem şi la gestionarea în mod obiectiv a carierei dvs.

UNDE ŞI CÂND VEŢI VOTA

Toţi magistraţii de la Judecătoriile dintr-un judeţ si de la Tribunal se vor reuni la sediul tribunalului, in locatii diferite. Judecatorii de la Curtile de Apel se vor aduna la sediul curtii de apel. Procedura de vot se va desfăşura în data de 1 noiembrie 2010, ora 13.00. Pentru validitatea procedurii, adunarile generale trebuie sa fie constituite legal, fiiind necesara prezenta a 2/3 din numarul judecatorilor inscrisi pe listele electorale.

CUM VEŢI VOTA

În mandatul CSM din perioada 2011-2016, Judecătoriile vor avea doi reprezentanţi în CSM, aşadar va trebui să bifaţi cu semnul X două nume de pe lista cu cei trei judecători candidaţi la acest nivel, altfel votul este nul. Judecatorii de la Tribunale trebuie sa voteze un singur nume de pe lista celor 9 candidati. Judecatorii de la curtile de apel trebuie sa voteze trei nume de pe lista cu cei 8 candidati.

Puteti vota numai daca numele dvs se afla pe lista electorala publicata la fiecare instanta. Buletinul de vot se inmaneza de presedintele adunarii generale care este judecatorul cu cea mai mare vechime ca magistrat. Votul dvs. este secret. Procedura are loc intr-o cabina de vot.

CÂND AFLAŢI REZULTATELE

La sfârşitul operaţiunii de votare vor fi desigilate urnele şi se vor număra voturile. Rezultatul votului la nivel local se comunică imediat. Rezultatele la nivel naţional vor fi comunicate de CSM la data de 23.11.2010.

INFORMATII SUPLIMENTARE

CV-urile si proiectele candidatilor sunt disponibile la www.alegericsm.ro.

Hotararile CSM si legislatia sunt disponibile la http://emap.csm1909.ro/site/Alegeri/Default.aspx

.