VedemJust - invata legea

Admitere 2014: ultima săptămână

Publicat pe data de 27.08.2014

admiterea-la-inm-si-magistratura-2014-ghid-practicAm intrat în ultima săptămână de pregătire pentru susținerea concursului de admitere la INM, respectiv concursul de admitere în magistratură.

Marți CSM a trecut de ultima etapă dinaintea primei probe: soluționarea contestațiilor celor respinși la înscriere. În momentul de față, situația este următoarea : pentru admiterea la INM sunt 4028 candidați pe 160 posturi, iar pentru recrutarea directă pe post sunt 974 de candidați pe 36 locuri.

Azi s-a afișat anunțul cu privire la locul și ora unde se va desfășura proba de duminică (verificarea cunoștințelor judidice). Practic, duminică la ora 9 la cele trei universități din Timpuri Noi (pentru admiterea la INM), respectiv la URA (pentru recrutarea directă) va avea loc cea mai dură probă a acestui concurs, unul dintre cele mai corect organizate din România.

Poimâine se va afișa repartizarea pe săli a candidaților.

În organizarea concursului sunt implicate câteva sute de oameni: magistrați, grefieri, personal asimilat, jandarmi – pentru organizare, supraveghere, concepere subiecte, corectare, interviu, pază etc. Un efort uriaș menit să asigure cele mai bune condiții pentru concurenți. Va fi împiedicată fraudarea de orice natură. Subiectele vor fi alcătuite și multiplicate în noaptea dinaintea primei probe, iar cei implicați nu vor putea comunica cu exteriorul sau părăsi incinta pâna la deschiderea plicurilor cu subiecte în sălile de examen.

Știu ce înseamnă susținerea unui astfel de concurs la nivel național: concurență foarte mare, stres, oboseală. O vară întreagă rezervată învățatului. E o luptă nu doar cu ceilalți concurenți, ci cu tine însuți în primul rând. Unii reușesc din prima, alții după câteva încercări. Anul acesta avem mai mulți concurenți ca niciodată, pentru că numărul locurilor vacante din sistem se tot împuținează.

Succes și curaj celor care vor susține concursul! Rezultatele vor fi pe măsura efortului depus. Fie ca cei mai buni din cei mai buni să ne devină colegi în profesia unde se adună elita lumii juridice! Așa să fie !