VedemJust - invata legea

Admitere INM si magistratura 2012: Ultimele modificari

Publicat pe data de 06.06.2012

inm.jpg]La propunerea CSM, în şedinţa de Guvern de azi s-a votat o modificare foarte importantă a legii 303/2004 cu privire la concursurile de recrutare a magistraţilor - este vorba de admiterea la INM si admiterea directă în magistratură.

In concret, este vorba de condiţiile de înscriere vs. condiţii de admitere în magistratură. Astfel, buna reputaţie, aptititudinea psihologică şi aptitudinea medicală se vor verifica numai pentru cei declaraţi admişi la probele teoretice, şi nu cum s-a reglementat prin intrarea-in-magistratura-noile-reguli adoptate de CSM.

Textul OUG poate fi consultat oug-legea-303.doc. Imediat ce OUG va fi publicată în M.Of, CSM îşi va adapta regulamentele.

Atrag atenţia potenţialilor candidaţi că în CSM sunt discuţii în aceste zile pentru devansarea concursului de admitere directă în magistratură, estimat iniţial a se desfăşura în perioada octombrie-noiembrie 2012. Practic, ar putea fi vorba tot de august-septembrie, adică simultan cu concursul de admitere la INM. Săptămâna viitoare vom decide cu privire la aceasta.

Întrucât întrebările în legătură cu organizarea şi desfăşurarea acestor concursuri în anul 2012 sunt numeroase, intenţionez să pun la dispoziţia celor interesaţi un GHID ce va fi publicat în următoarele zile la editura Wolters Kluwer. Cei care doresc să intre în posesia acestuia, se pot înscrie la adresa inm@wkro.ro. Precizez că este o iniţiativă de-a mea privată, şi nu una instituţională.

UPDATE: OUG cu nr.23 din 6 iunie 2012 a fost publicată în M.Of. nr. 383/7.06.2012