]Ministrul justitiei a propus azi un nou nume pentru conducerea DNA, Monica Serbanescu. Pentru multi, decizia nu este surprinzatoare: Daniel Morar si-a constituit o echipa cu care pentru prima data in Romania a inceput instrumentarea dosarelor de mare coruptie (coruptia politica) astfel ca e normal ca politicienii sa ii vrea capul; aceesi echipa a instrumentat cateva zeci de dosare cu privire la coruptia judiciara, de asemenea, reusind sa determine arestarea si condamnarea mai multor politisti, avocati, judecatori, procurori, astfel ca e normal sa nu se bucure de prea mare simpatie in randul unor magistrati.
Dar nu e problema lui Daniel Morar sau a procurorilor anticoruptie sa faca dosare dupa placul multimii. Astfel ca acestia si-au vazut mai departe de treaba, dincolo de ministrii care au intentionat abuziv schimbarea unora, dincolo de politicienii care zilnic pe sticla i-au acuzat de instrumentarea politica a unor dosare, dincolo de un CSM care nu e in stare sa ii apere, nici macar la nivel declarativ, daramite efectiv.
Pentru un observator din afara luptei politico-juridice ce se duce de peste un an contra lui Daniel Morar o singura intrebare se pune: nu cine este Monica Serbanescu, ci de ce nu mai este propus Daniel Morar pentru inca un mandat?! Astfel, CSM da aviz pozitiv in unanimitate la numirea lui Morar si apoi nu gaseste nereguli la cele doua controale facute in ultimul an la DNA care sa impuna schimbarea conducatorului institutiei, Comisia Europeana lauda oficial DNA in rapoartele de tara din ultimii 4 ani, presa occidentala il lauda pe Morar, iar ong-urile nationale specializate pe justitie il sprijina.
Asadar, ce interese sunt ca Daniel Morar sa nu mai fie propus pentru inca un mandat?!