VedemJust - invata legea

CSM apara reputatia lui Ghica, Haineala si Danilet

Publicat pe data de 18.09.2012

3csm.jpg]

DESCARCA: hot\_ap\_rep\_danilet.pdf

1. Împotriva magistraţilor Alina Nicoleta Ghica, Oana Andrea Schmidt Hăineală şi Cristi Vasilică Dănileţ s-a declanşat şi este în curs de desfăşurare o campanie mediatică agresivă, cu intenţia clară de discreditare personală şi instituţională, informaţiile folosite de unele instituţii media bazându-se pe fapte nereale, opinii subiective şi evident tendenţioase, informaţii denaturate şi speculaţii.

2. Doamna judecător Alina Nicoleta Ghica şi domnul judecător Cristi Vasilică Danileţ au participat la şedinţa secţiei de judecători din 6 august 2012, în cadrul căreia s-a soluţionat cererea de detaşare a doamnei judecător dr. Mona Maria Privniceru. Doamna judecător Alina Nicoleta Ghica, preşedintele CSM, a convocat în mod legal şedinţa de Plen pentru a se lua act de demisia doamnei judecător dr. Mona Pivniceru. Cei trei membri CSM au fost prezenţi la şedințele din 23 şi în 24 august 2012 când s-a luat act de demisia doamnei Pivniceru din justiție.

3. Aspectele prezentate de unele instituţii media cu privire la viaţa personală şi familială a doamnei procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală şi domnul judecător Cristi Vasilică Danileţ nu au legătură şi nu au influenţat în vreun fel exercitarea funcţiei de procuror/judecător, respectiv de membri CSM, însă au fost de natură să le afecteze grav şi în mod nefondat reputaţia profesională.

4. Activitatea pe care magistraţii Oana Andrea Schmidt-Hăineală şi Cristi Vasilică Danileţ au desfășurat-o, pe parcursul carierei lor, în cadrul unor instituţii publice, precum Ministerul Justiției şi Guvern, s-a desfăşurat în limitele legale, fără a se constata vreo afectare a exercitării în mod neutru a funcţiei actuale de membru CSM.

5. Nu s-a constatat, privitor la cei trei membrii CSM vizaţi de această campanie de defăimare şi denigrare, nicio legătură contrară statutului de judecător/procuror cu Preşedintele ţării, oameni polici sau partide politice, informaţiile de presă fiind vehiculate de unele publicaţii de presă în mod tendenţios şi speculativ, pentru a acredita ideea falsă că politicul controlează justiţia prin intermediul unor magistraţi, situaţie de natură să afecteze imaginea sistemului judiciar.

Detalii: 19\_09\_2012\_\_51787\_ro şi document

PS. Evident, toţi cei trei interesaţi în soluţionarea acestei cereri ne-am abţinut de la votul în Plen.