VedemJust - invata legea

Precizare: despre numirea la sefia MP

Publicat pe data de 21.09.2012

cdanilet.jpg]Fata de un articol postat pe internet in urma unei interventii telefonice a mele, fac urmatoarele precizari:

- Procedura de numire in functia de Procuror General al PICCJ si procuror sef al DNA trebuie sa fie una convenita intre MJ si CSM (inteleg ca acest lucru s-a realizat in urma intalnirii de ieri dintre ministrul justitiei si procurorii din cadrul CSM şi ma bucur ca au fost preluate si idei din procedura-pentru-noii-sefi-ai-parchetelor-transparenta-competenta-integritate mele de acum trei saptamani);

- Procedura trebuie sa fie una care sa genereze incredere, astfel incat cei mai buni procurori din Romania sa se inscrie in competitie (evident, o perioada prea scurta de timp pentru inscriere sau necunoasterea membrilor din comisia de interviu ar alimenta suspiciunile cu privire la aranjamente);

- Nu cred in avansarea unor nume pentru cele doua functii mai inainte de finalizarea procedurii, chiar daca e vorba de d-na Kovesi, pentru ca aceasta ar insemna ca jocurile sunt deja facute si procedura nu si-ar mai avea rost.

- CSM vrea sa excluda orice banuiala cum ca procedura ar fi de fatada, ci competitia trebuie sa fie una transparenta si meritocratica.

- Personal, nu inteleg sa comentez nicio persoana care s-ar putea inscrie sau care s-a inscris in competitie. Nu am avut şi nu voi avea discuţii cu procurorii din CSM cu privire la persoanele potrivitte pentru aceste funcţii. Pe mine, judecător dar şi membru CSM, ma intereseaza doar corectitudinea procedurii.