VedemJust - invata legea

Decalogul Universitatilor - cine semneaza?

Publicat pe data de 25.04.2018

educatie.jpgRomânia este bolnavă. Pentru că Justiția nu a funcționat două decenii după revoluție. Pentru că Sănătatea este, de fapt, boală curată. Dar mai ales pentru că EDUCAȚIA este la pământ. Dacă nu se face ceva acum, nici peste o jumătate de secol nu ne vom fi vindecat.

De aceea, cred că decalogul propus de domnul Daniel P. Funeriu este unul corect. Și că rectorii universităților din România trebuie să îl semneze:

1) Toleranţă zero la plagiat. Verificăm toate tezele după 89, prioritar ale demnitarilor şi facem publice rezultatele evaluarii; 2) Orice membru al universităţii care preia o funcţie politică executivă păstrează numai funcţiile didactice pe o perioadă de 5 ani; 3) #metoo;4) Niciun conducător de doctorat cu mai mult de 8 doctoranzi; 5) Vrem evaluare exclusiv internaţională a proiectelor de cercetare; 6) Nu mai incurajăm şi nu mai luăm în considerare publicaţii in jurnale irelevante; 7) Recrutăm transparent și căutăm activ tinerii valoroși formaţi în străinatate; 8) Nu mai dăm note de trecere studenţilor nemerituosi; 9) Solicităm un CNATDCU, CEMU, CNE, compuse din excelenţă internaţională, minim 30% români activând în străinătate; 10) Ne cerem scuze pentru acţiuni trecute care pot fi interpretate în cheie politică.

http://funeriu.blogspot.ro/2018/04/universitati-va-acuz.html