VedemJust - invata legea

Doua concursuri pt. noi generatii de magistrati, validate

Publicat pe data de 15.11.2012

inm.jpg]Azi, Plenul CSM a validat concursul de admitere la INM si concursul de admitere in magistratura desfăşurat în iunie-octombrie 2012. De asemenea, a fost validat concursul de admitere la SNG a viitorilor 120 de grefieri şi încă un concurs pentru 8 magistraţi-asistenţi la ICCJ.

Subiectele pentru cele două concursuri de intrarea la INM şi în magistratură au fost identice şi a constat în evaluarea cunoştinţelor de drept, verificarea raţionamentului logic, interviu, verificarea bunei reputaţii, evaluarea psihologică, examinare medicală.

La concursul de admitere la INM au participat 3633 candidaţi. Au fost admişi 200. Ei sunt acum auditori de justiţie, deja au început cursurile acum o lună şi peste doi ani ei vor fi noii 100 de judecători stagiari şi 100 de procurori stagiari în instanţele şi parchetele ţării. După încă un an vor susţine examenul de capacitate pentru a deveni magistraţi definitivi.

La concursul de recrutare directă în magistratură au concurat 1325 candidaţi. Au fost admişi 50 de judecători şi 50 de procurori. Aceştia îşi vor începe cariera ca magistraţi odată cu publicarea în Monitorul Oficial a decretului semnat de Preşedintele României. În primele 6 luni se for familiariza cu instituţia, vor urma timp de două luni cursuri intensive de pregătire la centrul de la Giroc, după care vor soluţiona cauze de competenţa unui magistrat definitiv.

Cei 300 de candidaţi declaraţi ADMIS la cele două concursuri au trecut cel mai greu examen al vieţii lor. Bun venit în lumea elitei lumii juridice. Vă urez mult succes tuturor!

PS. Următorul concurs de admitere la INM va avea loc la vară, după calendarul obişnuit. Următorul concurs de admitere directă în magistratură pentru 35 posturi judecător şi 20 posturi procuror va avea loc la începutul anului următor, potrivit hotărârii adoptate tot azi (anunţul se va face pe 27 nov. 2012, prima probă va fi pe 27 ian 2013).