VedemJust - invata legea

Gata: vine Codul Civil!

Publicat pe data de 16.09.2011

ncc.jpg]Interviu Cristi Danilet: Peste numai cateva zile, mai exact incepand cu data de 1 octombrie, vom avea un Cod Civil nou-nout. Efectele aplicarii acestuia vor fi masive. Vom avea o legislatie fundamentala noua. Undeva, intre ecuatia redactarii si procedurile de punere in aplicare, cetateanul... Citeste articolul intreg pe romaniacurata.ro.

CSM a inceput ieri campania de popularizare a noilor institutii din Codul Civil. In fiecare saptamana vor aparea pe site-ul nostru brosuri care vor ajuta populatia dar si practicienii sa inteleaga mai bine noua legislatie. Ele au fost distribuite ieri purtatorilor de cuvant care vor organiza conferinte de presa locale pentru a le aduce la cunostinta cetatenilor prin intermediul mass-media. Click AICI pt brosuri si AICI pentru planul de implementare a Noului Cod Civil.

INM organizeaza saptamanal, in fiecare joi si vineri, conferinte prin care noul cod civil este predat magistratilor de catre reputati profesori de drept. Sesiunile sunt transmise online AICI.

Pe 28 sept 2011 se va sarbatori, dupa o pauza din 1998 pana in prezent, Deschiderea Anului Judiciar. Pe 25 oct 2011 se va celebra Ziua Europeana a Justitiei Civile. Manifestarile prilejuite de aceste eveniment se vor intinde pe o durata de peste o luna - programul AICI.