VedemJust - invata legea

ghid.csm1909.ro: Ghiduri-formulare pentru justitiabili

Publicat pe data de 23.10.2014

ghid-practic-justitiabil.jpg]Noile coduri sunt menite să aducă justiția mai aproape de cetățean. Ele conțin numeroase dispoziții care, dacă sunt știute, pot duce la desfășurarea unor proceduri rapide și de calitate.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, în cadrul unui proiect cu fonduri elvețiene, un colectiv de magistrați a lucrat sub coordonarea Institutului Național al Magistraturii pentru redactarea unor ghiduri. Aceste ghiduri - unul pentru materie penală și unul pentru materie civilă - conțin formularelor necesare contactului dintre justițiabil și organele judiciare.

CSM a „desfăcut” aceste două ghiduri și le-a postat la adresa de web ghid.csm1909.ro. Astfel, justițiabilii care sunt implicați într-o cauză penală au la dispoziție formularele de AICI, iar cei care sunt implicați într-o cauză civilă au la dispoziție formularele de AICI. Formularele pentru acțiunile reglementate în codul civil sunt AICI, în materia societăților comerciale AICI, în materia insolvenței AICI, în dreptul muncii AICI, în dreptul familiei AICI.

Felicitări celor implicați în proiect și să fie de folos aceste formulare pentru destinatarii actului de justiție!