VedemJust - invata legea

Impotriva deziformarii: „Nu s-au sustras documente din arhiva SIPA de comisia Macovei”

Publicat pe data de 26.03.2018

sipa.jpgToata povestea cu SIPA si „oamenii lui Macovei” care ar fi făcut lucruri nelegale se spulberă de la o zi la alta. Pe măsură ce comisia parlamentară special inițiată audiază persoane, se demonstrează că tot ceea ce s-a spus despre arhiva SIPA a fost o invenție ordinară. Practic, oameni certați cu legea, urmăriți penal în prezent, au mințit pentru a atrage oprobiul asupra magistraților. După cum impotriva-dezinformarii-afirmatiile-privind-implicarea-mea-nelegala-in-sipa-sunt-aruncate-in-aer, aceste calomnii fac obiectul unui dosar penal și nu mă las până când cei care au inventat povestea asta nu vor fi trași la răspundere în mod exemplar.

Iată acum că a fost aruncată in aer susținerea cum că membrii comisiei Macovei sau ministrul Macovei ar fi sustras documente din această arhivă de către șeful comisiei ulterioare:

In timpul si in cadrul audierii mele de catre Comisia parlamentara de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru a clarifica aspectele ce tin de desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie in data de 21.03.2018 nu am afirmat ca membri ai Comisiei constituite sau desemnate de d-na Monica Macovei, fost Ministru al Justitiei, au sustras documente apartinand fondului arhivistic al Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie sau al Serviciului Intern de Protectie si Anticoruptie. Declaratiile mele cu aceasta ocazie s-au circumscris exclusiv si intocmai celor consemnate in Raportul nr.130/09.06.2017 (nr. initial 096/17.04.2008) al Comisiei constituite prin OMJ nr.1348/C din 31.05.2007, pe care l-am semnat. Toate afirmatiile d-lui Liviu Plesoianu, deputat in Parlamentul Romaniei, facute publice in mass-media in legatura cu continutul declaratiilor facute de mine in data de 21.03.2018 in timpul audierii in Comisia parlamentara de ancheta reprezinta interpretari si concluzii ale d-lui Liviu Plesoianu, pe care nu mi le asum.”

Iată dcnews-plesoianu-iosef.pdf tot articolul.