VedemJust - invata legea

Intretinerea lui Danilet

Publicat pe data de 25.08.2009

In aceste zile, presa de scandal a primit un mail de la un coleg corifeu de sistem care incearca sa ma puna in lumina proasta in legatura cu un proces civil pe care il am pentru pensie de intretinere, aflat inca pe rol. Inainte sa se scrie despre asta, prezint eu varianta oficiala:

Am o fiica din prima casatorie, o mandrete de fata care are 11 ani acusi si e artista, fata de care am fost obligat in urma cu un an la plata unei pensii de intretinere, majorate, in cuantum de 1/6 din salariu (suma variaza intre 800-1000 lei lunar). Mama ei are venit propriu din activitate profesionala.

Intre timp tatal meu a ramas fara loc de munca, iar mama mea s-a pensionat de boala, astfel ca venitul lor este de 400 lei pe luna (pensia de boala a mamei). Intrucat nu au alte venituri, ii intretin de ceva vreme. Fiindca taica-meu nu are dreptul la asigurare de sanatate sau la pensie si pentru a beneficia de scutirile legale atunci cand ai persoane in intretinere, prin intermediul unei actiuni in judecata cu care am fost de acord eu am fost obligat in raport cu fiecare la plata a cate 800 lei din salariu ca pensie. Este o mandrie pentru mine sa intorc amandurora serviciul pentru efortul si dedicatia lor, oameni simpli, cu care m-au tinut in scoala atatia ani si datorita caruia sunt cel ce sunt.

Totodata mai am o fiica din cea de-a doua casatorie, care are 8 ani acusi, o fata deosebit de inteligenta, aflata acum la Cluj cu mama ei care nu are venituri, aflata si ea in intretinerea mea de fapt. Eu tocmai am fost transferat la Oradea, dar familia a ramas la Cluj.

Pentru ca situatia financiara a mea s-a ingreunat de 6 luni incoace, iar legea prevede ca atunci cand nevoile minorului cresc sau posibilitatile debitorului scad (evident, doi adulti nu pot trai cu 400 lei si evident fiica de la Cluj cu un singur parinte intretinator are o situatie mai aspra decat fiica de la Iasi cu doi intretinatori) se poate recalcula pensia de intretinere, am cerut reducerea pensiei de intretinere a fiicei din prima casatorie, care nu i-ar pune cu nimic in pericol dezvoltarea datorita faptului ca mama ei are un venit aproape cat al meu, la suma de 500 lei, cat era potrivit unei tranzactii anterioare dintre mine si ea. In prezent cauza se afla in stadiu de recurs.

Desigur, aceste aspecte ar fi trebuit sa ramana private, ele neavand legatura cu functia mea de judecator, foste calitati sau actuala functie administrativa pe care o indeplinesc intr-o instanta. Daca colegul de sistem nu a gasit nimic cu care sa ma santajeze profesional, a trecut pe familial/intim. Cum nu am nimic de ascuns, am spus sa prezint eu varianta reala. Sugerez oricarui e santajat in aceste zile pentru ca incearca sa miste lucrurile din justitia romana (avand in vedere ca se prefigureaza miscari de masa si radicale ale magistraturii romane), cu informatii din trecut, cu telefoane anonime, cu e-mailuri cu identitati false, cu poze trucate ori cu presa salbatica etc sa nu se lase intimidat. Astfel de indivizi calca peste cadavre si isi fac loc in viata ca râmele, fiind impotenti fizic si intelectual. Ei cred ca pot intimida sau corupe, dar nu sunt decat niste putregaiuri, jalnice resturi umane.

Pentru ca nu am nimic de ascuns, atasez [actiune micsorare pensie], [decizie recurs].


URMATOR :

Reforma a murit