VedemJust - invata legea

Justitia: o Elodie fara sfarsit

Publicat pe data de 29.01.2008

paianjen.gifpaianjen.gif]Elodia e moarta. Ba e vie. Cioaca e dus la arestare pentru omor, desi arma si victima nu se gasesc. Se respinge arestarea. Se face recurs. Se respinge. Cioaca e dus la arestare pentru violarea corespondentei. Se respinge. Se face recurs. Se admite. Ciaoca face cerere de liberare provizorie. Se admite. Se face recurs. Vom vedea ce va fi.

Update: Cioaca a fost liberat.

Comisia de la Cotroceni da aviz. Chiuariu o desfiinteaza. Pune judecatori. CSM ii desemneaza. Avocatul Poporului ataca. Curtea declara neconstitutionala Comisia.

Kovesi critica ICCJ pentru restituirile dosarelor de mare coruptie (acum e cercetata ca a comentat dosare in curs, solutia o aflam joi). ICCJ o critica pe Kovesi ca a avut tupeul sa o critice. Barbulescu, sefa CSM, critica modul de lucru al DNA (neauzind, pesemne, de Conventia ONU si Conventia CoE in materie de coruptie, care prevad necesitatea unor proceduri speciale de ancheta in cazul infractiunilor de coruptie; oricum,pariu fac ca ea nu va fi cercetata ca a criticat dosare in curs). Comisia Europeana critica ICCJ pentru stoparea luptei anticoruptie.

Parlamentul ii cere lui Kovesi dosarele ministrilor care sunt si parlamentari sa se pronunte asupra avizului. Morar spune ca nu e necesar acest aviz de la Parlament, fiind de ajuns avizul Presdintelui tarii. Kovesi spune acelasi lucru.

Toti politicienii se pricep la justitie. CSM-istii critica procurorii. Procurorii critica judecatorii. Judecatorii sunt suparati pe Comisia Europeana. Comisia critica ICCJ. Iccj o critica pe Kovesi. Si tot asa...

In timpul asta, in loc sa se lucreze la dosarele alea, ne uitam la TV si ne batem in declaratii. Si apoi, din nou vine intrebarea: de ce merge justitia asa?. Ah, ce-mi place democratia!