VedemJust - invata legea

Petitie impotriva arbitrariului CSM

Publicat pe data de 25.03.2010

sd2.jpg]Pe 24 martie 2010 a fost facut public un protest al judecatorilor privind modul de actiune al Consiliului Superior al Magistraturii in legatura cu implicatiile etice puse in discutie de cazul Voicu, precum si fata de arbitrariul si lipsa de transparenta a numirilor la ICCJ. Credem ca este foarte important ca publicul si societatea civila sa sprijine astfel de initiative si va invitam sa va alaturati protestului, semnand aceasta petitie, care va fi trimisa CSM impreuna cu lista de semnaturi. Pentru a semna petitia, trimiteti un comentariu AICI cu numele Dvs.

Pe scurt, CSM trebuie sa-si clarifice pozitia in urmatoarele situatii:

- judecatorii in cazul carora s-a inceput urmarirea penala mai pot sa intre in sala de judecata si sa imparta altora dreptate?

- in trecut au existat suspiciuni privind criteriile dupa care CSM numeste judecatorii la Curtea Suprema (diferente foarte mari de dificultate a intrebarilor la interviul de promovare pentru diferiti candidati). CSM trebuie sa faca niste criterii clare, transparente si aplicabile tuturor candidatilor in mod egal.

Puteti citi textul integral al protestului judecatorilor pe blogul judecatorului Adrian Neacsu.