VedemJust - invata legea

Predoiu si ONG-urile sustin Petitia Integritatii

Publicat pe data de 29.03.2010

predoiu-conferinta.jpg]Petitia magistratilor pentru Integritate si Demnitate a fost semnata pana in prezent de 350 de judecatori si procurori. E pentru prima data cand magistratii militeaza pentru curatenie din interior, afirmand ca avem mari vulnerabilitati in sistem care trebuie radical si urgent remediate.

Populatia sustine demersul nostru. Comentariile de pe blogul SAR o spune fara dubiu.

ONG-urile specializate pe justitie sau pe drepturile omului sustin petitia noastra. Azi au emis un societatea-1.pdf intitulat, sugestiv, *Cu robele curate*.

Prea si formatorii de opinie sustine demersul nostru: pt. Liviu Antonesei, protestul nostru este unul istoric Adevarul, pt Sorin Ionita suntem cei 300 EvZ, pt Ziare.com gestul nostru este o cotitura in reformarea sistemului, la fel Dan Turturica se solidarizeaza cu protestul nostru RoL.

Insusi ministrul justitiei, Catalin Predoiu, sustine petitia magistratilor. E primul gest de acest gen al ministrului. Dupa ce in timpul protestului de anul trecut a incercat sa reduca intreaga miscare strict la pretentii materiale si dupa ce a incercat fara succes sa inoculeze ideea unor interese oculte ale celor care au fost lideri ai miscarii si au negociat cu puterile publice in numele colegilor lor magistrati, acum a inteles buna credinta a multor magistrati si intentia lor de reformare reala a sistemului. Ministrul se declara de acord cu pretentiile noastre, pentru o justitie cu adevarat independenta si magistrati integri. As putea spune ca ministrul a semnat Pactul pentru Justitie, dupa ce Comisia Europeana l-a semnat si ea!