VedemJust - invata legea

Presedintele UNJR - nevinovat

Publicat pe data de 22.04.2010

dana-garbovan2.jpg]Sectia de judecatori a CSM a decis sa respinga sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la incalcarea de catre jud. Dana Gîrbovan, presedintele UNJR, a dispozitiilor art 9 alin. 2 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor. Vina acesteia ar fi constatat in faptul ca a semnat un comunicat de presa din partea UNJR prin care asociatia a criticat poyitia Parlamentului care nu a acordat aviz pozitiv pentru desfasurarea activitatii de cercetare penala cu privire la un fost membru al Guvernului.

Dana Gîrbovan a fost audiata timp de doua ore cu privire la acuzatia formulata de catre Inspectie. Au luat cuvantul in apararea sa judecatorii Adrian Neacsu - pres Tr Vrancea si membru fondator UNJR, Horatius Dumbrava- pres CA Tg Mures si fondator UNJR, Lavinia Lefterache - judecator CAB si membru Senatul UNJR, care au insistat cu privire la libertatea de exprimare a judecatorilor in privinta actelor politice care incalca independenta justitiei si cu privire la importanta libertatii de asociere a magistratilor.

Au mai participat judecatorii Dana Cigan - C.A.Oradea, Madalina Afrasinie - Tr. Buc, Simona Neacsu - Jud Buftea, toti membri UNJR.

Cateva zeci de judecatori au trimis in aceasta dimineata catre CSM semnatura lor de sprijin a Danei Gîrbovan.