VedemJust - invata legea

Se cauta reprezentant al societatii civile pt CSM

Publicat pe data de 09.10.2012

csm2.jpg]In data de 2 oct 2012, Senatul a aprobat declansarea procedurii pentru alegerea și numirea unui reprezentant al societății civile în CSM.

Potrivit legii, CSM are 19 membri din care doi reprezinta societatea civila. Un membru este acum in functie, d-na rector Corina Dumitrescu, iar un loc este vacant în urma demisiei d-nei Giorgiana Iorgulescu.

In perioada 15 octombrie - 19 noiembrie 2012, organizatiile profesionale ale juristilor, consiliile profesionale ale facultatilor de drept acreditate, asociariile si fundatiile care au ca obiectiv apararea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului cate un candidat. Pot Candida in functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca reprezentant ai societatii civile, persoanele care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: sunt specialisti in domeniul dreptului, cu o vechime de cel putin 7 ani in activitatea juridica, se bucura de inalta reputatie profesionala si morala, nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990, nu au colaborat cu acestea si nu au un interes personal care influenjeaza sau ar putea influenza indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege, nu au calitatea de membru al unui partid politic si nu au indeplinit in ultimii 5 ani functii de demnitate publica. Candidaturile se depun la Biroul permanent al Senatului, insotite de documentele prevazute la art. 19 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, republicata, respectiv: hotararea judecatoreasca sau, dupa caz, actul normativ de infiintare, actul constitutiv si statutul persoanelor juridice prevazute de lege care pot depune candidaturi, precum si cazieral fiscal al acestora. De asemenea, candidaturile trebuie insotite si de documentele prevazute la art.7 alin. (4) din Legea nr. 317/2004 republicata, si anume: curriculum vitae, precum si, dupa caz, documentele de susfinere a candidaturii, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, o declaratie de interese actualizata, precum si cazierul judiciar.

De interes: - pct 15 din stenograma Biroului Permanent al Senatului din 2 oct 2012 - anunt preluat de e-juridic