VedemJust - invata legea

Start concurs admitere 2013

Publicat pe data de 26.06.2013

inm.jpg]Ieri s-au anuntat organizarea concursului de admitere in sistemul juridic de anul acesta. Vor fi doua concursuri organizate simultan: unul de admitere la INM pentru 200 posturi de auditori de justitie si unul de admitere directa in magistratura pentru 70 posturi de judecator.

Dosarele de inscriere se depun pana pe 16 iulie, iar cei care sustin licenta dupa aceasta data pot depune la dosar adeverinta de licenta pana la 7 august 2013. Taxa de inscriere este 400 lei. Prima proba de verificare a cunostintelor juridice are loc pe 25 august, a doua proba de verificare a rationamentului logic pe 8 septembrie, iar proba de interviu va avea loc pe 20-30 sept pentru INM si pe 1-9 oct pentru admitere directa. Ulterior concursului vor avea loc examinarea medicala, verificarea aptitudinii psihologice si verificarea conditiei bunei reputatii.

Atentie, tematica celor doua concursuri este diferita la materia drept procesual civil, in rest e comuna.

Alte raspunsuri la intrebarile pe care le puteti avea in legatura cu cele doua concursuri le puteti gasi in ghid-practic-2013de anul acesta despre care am dat un interviu si pe care il puteti procura in format print, e-pub sau pdf.

Succes tuturor candidatilor! Fie ca cei mai buni dintre voi sa ne devina colegi in magistratura, elita lumii juridice!