VedemJust - invata legea

Ghid de admitere la INM si in magistratura 2013

Publicat pe data de 11.06.2013

ghid-danilet-2013.jpg] *UPDATE: procurare ghid print, e-pub, pdf**Incepand de azi aveti la dispozitie un nou GHID PRACTIC care va poate indruma pasii pentru a fi admisi in magistratura.*Anul trecut am publicat un Ghid de admitere pentru cei care doresc sa devina auditori de justitie la INM sau direct judecatori/procurori. El a fost gasit ca fiind util de peste 1.000 de concurenti la cele trei concursuri organizate in 2012. Unii dintre ei sunt azi cursanti ai INM sau magistrati.

Folosind ca model Ghidul precedent si avand la baza discutiile din ultimii doi ani de pe blogul personal (in-dialog-cu-voi, 0-in-dialog-cu-voi) si de pe pagina de facebook AdmitereINM2013 am alcatuit un nou indrumar, intitulat [GHID PRACTIC - INTREBARI, LEGISLATIE, TESTE](http://www.wolterskluwer.ro/carti-electronice/wolters-kluwer/admiterea-la-inm-si-in-magistratura-2013/) care cuprinde:

- raspunsuri la peste 250 de intrebari in legatura cu organizarea si desfasurarea admiterii: de la definitia „magistratului”, veniturile auditorilor si ale magistratilor, conditiilde de depunere a dosarului de inscriere, la cum trebuie sa va prezentati la concurs, ce tip de maxime s-au dat anul tecut la proba de interviu si in ce consta verificarile de buna reputatie ori stabilirea aptitudinii dpdv psihologic sau medical;

- legislatia aferenta concursului si perioadei de dupa: de la Constitutie si legile justitiei, la regulamentele de admitere la INM si in magistratura ce cuprind inclusiv modificarile facute de CSM la 4 iunie 2013, respectiv la Ordinul ministrului de stabilire a afectiunilor care fac candidatul inapt medical sau Ordinul ministrului cu privire la cuantumul chiriilor decontate de stat pentru magistrati in fiecare localitate;

- calendarul concursurilor din acest an, care se vor anunta in 25 iunie, tematica si bilbiografia din care vor fi alcatuite subiectele de examen, testele si raspunsurile date anul trecut.

Ghidul priveste concursul de admitere la INM si cel de admitere in magistratura care se vor desfasura in perioada august - octombrie 2013. El este disponibil de azi in librarii si varianta electronica se poate procura de pe site-ul editurii Wolters Kluwer. Pentru cei care nu si-l pot permite, va sugerez sa cititi paginile de pe blogul meu indicate mai sus. Conferinta privind Admiterea la INM si de lansare a Ghidului (120 de participanti in sala si 23.894 de accesari pe net) e disponibila aici.

Succes tuturor candidatilor!