VedemJust - invata legea

T.A.T.A. la Cluj

Publicat pe data de 01.11.2008

In preambul la Codul Familiei scrie ca *statul ocroteste mama si copilul*. De cele mai multe ori, in urma divortului, copiii sunt incredintati mamei spre crestere si educare. Taticii pastreaza un drept de a avea legaturi persoanle cu minorul, dar instantele reduc acest drept la un program de vizitare. De multe ori mamele pun piedici acestei legaturi in scop de razbunare sau de santaj patrimonial. Multe nu sunt interesate decat de plata de catre tata a pensiei de intretinere catre minor, pe care ar face orice sa il tina cat mai departe de tata. Autoritatile nu permit tatilor, dupa divort, sa se intereseaze de soarta copiilor lor.

Toate acestea nu sunt fictiuni: sunt povesti adevarate care se repeta de prea multe ori. Si exista o asociatie, T.A.T.A., care incearca sa sensibilizeze opinia publica cu privire la o mentalitate invechita, tributara conceptiei ca un copil este doar un bun, a carui destinatie se transeaza la divort, ca tatal este vinovat de violenta din familie sau de destramarea casniciei. T.A.T.A. promoveaza dreptul taticilor de a nu fi discriminati intr-o societate marcata de atatea boli, din care cele legate de prejudecati sunt printre cele mai nocive. T.A.T.A. militeaza pentru custodia comuna ca sistem complementar actualei legislatii.

Vineri, 31 oct. 2008, s-a lansat la Cluj o structura teritoriala a acestei asociatii.

Relatari in presa: Clon, CityNews, ZiuaCj

Relatari de la evenimente din alte judete: TVR, Cotidianul, Evenimentul, Click, Ziare.com, EMaramures, Ieseanul, Compact, InteresulPublic, CanCan, MonitorulExpres