VedemJust - invata legea

Filtre

Ultimele articole

    Filtre

    Filtre , active

    Indexul global al libertății presei, 2022: România, în scădere

    16.02.2023

    Organizația „Reportes sans Frontiers” a dat publicității raportul pe anul 2022 privind libertatea presei în 180 de state. Presa cea mai liberă este în Norvegia, Danemarca, Suedia. Presa cea mai puțin liberă este în Iran, Eritreea și Coreea de Nord. În România libertatea presei este în deficit: țara noastră ocupă locul 56 în lume, după ce în anul precedent fusese pe locul 48.Câteva date reținute despre România: - Presa este …

     Hotarari remarcabile: nu pot fi difuzate fotografiile de viata privata a persoanelor publice

    28.06.2016

    Ieri Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, că nu pot fi difuzate fotografii din viaţa privată a unei persoane, fără acordul său, chiar dacă aceasta este o figură publică şi este surprinsă într-un loc public. Acum patru ani era publicat într-un ziar tipărit şi pe un site un articol de presă insidios care mă privea: erau prezentate mai multe fotografii ale mele (făcute de "paparazzi") mergând pe stradă alături de o persoană de sex feminin, ea având chipul blurat, fotografii însoţite de …

    Justitia viitorului. Ep. 1: De la `telejustitie` la `open justice`

    10.05.2015

    ] Articol apărut în revista TIMPUL, Anul XV, Nr. 193, aprilie 2015, pag.5 - Lasati telejustitia. Ce spuneti de open justice? Discuțiile pe tema telejustiției mi se par dacă nu false, atunci cel puțin marcate de ipocrizie. O parte a populației este nemulțumită dacă nu află informații despre activitatea judiciară și atunci acuză organele judiciare de mușamalizare. O altă parte a populației crede că e ceva nefiresc să afle prea multe din dosarele încă neoluţionate și atunci acuză organele …

    Interviu LaPunkt.ro: Despre Justitie, Dreptate si Adevar

    15.04.2015

    ]Interviu acordat site-ului LaPunkt.ro in 14.04.2015 Cristian Pătrăşconiu: Cînd ai ştiut că vei fi judecător, că în viaţa ta ideea de justiţie va juca un rol foarte însemnat? Sunt două direcţii pe care aş vrea să le atingem, a propos de această întrebare de deschidere a dialogului nostru: a) când, la modul romantic, idealist, ai început să visezi, să reflectezi la justiţie, să te imaginezi făcând justiţie? ; b) când, dpdv profesional, ai ştiut că vei alege, poate pe viaţă, să faci justiţie? …

    Interviu RADAR de Media: ”Numai jurnaliștii competenți și liberi pot face presă independentă și de calitate”

    11.12.2014

    ]( http://www.radardemedia.ro/)Iubirea față de adevăr și dreptate l-a făcut să aleagă o carieră în magistratură. Înclinația către științe penale i-a fost insuflată de profesorul Tudorel Toader. Judecătorul Cristi Dănileț este unul din cei mai apreciați magistrați ai României și printre puținii care comunică în mod frecvent cu prietenii virtuali atât pe pagina de facebook, dar și pe blogul său, www.cristidanilet.wordpress.com, acolo unde explică legile pe înțelesul tuturor. În luna noiembrie a …

    Reguli elementare despre Justitie

    05.08.2014

    Procesul se derulează în sala de judecată. În afară, prin intermediul mediei, nu se pot face judecăți, ci se pot da relatări despre cum se desfășoară procesele publice. Independența justiției, prezumția de nevinovăția a suspectului/inculpatului, dreptul la demnitate al părților, dreptul la viață privată al părților și martorilor trebuie respectate în astfel de relatări. . 2. Daca ești parte, e indicat să îți angajezi un avocat; în unele cauze penale prezența avocatului e obligatorie și dacă nu …

    Dr.la replica fata de un atac in media

    10.12.2013

    Un anumit site - caruia nu inteleg sa ii fac publicitate - a scris despre mine azi ca nu particip la sedintele CSM desi sunt platit pentru aceasta. Contrar deontologiei care ar trebui respectata de un jurnalist, nu mi s-a solicitat vreun punct de vedere. De asemenea, o minima aparenta de obiectivitate ar fi impus jurnalistului respectiv sa analizeze motivul lipsei mele de la unele sedinte si daca situatia asta se intalneste si la alti membri CSM. Ma bucur ca activitatea mea ca membru CSM …

    Jurispridenta - dr.la demnitate si viata privata

    01.01.1970

    1. iccj-ziarist-viata-privata.pdf: ICCJ, s.I.civ, decizia 5807/16.12.2013, Buletinul Casatiei nr. 5/2014, p.6-15: Jurnalistul a facut afirmatii care nu se circumscriu libertatii de exprimare, ci afecteaza viata privata, la reputatie si la demnitate a persoanei. Termenii „hot, mafiot, capul mafiei, incompetent, il cappo di tuti capi, latifundiar, satrap” sunt tendentiosi si ofensatori, de natura a induce in constiinta publicului ideea ca persoana se ocupa de afaceri dubioase, scopul articolului …