VedemJust - invata legea

Alegeri CSM: standarde pt candidati

Publicat pe data de 13.07.2010

logo_csm.jpg]Actualul CSM si-a folosit de multe ori atributiile in mod subiectiv. Recent, a luat decizii desi se afla in situatii de conflict evident de interese. Unii dintre membrii sai nu vor sa accepte incetarea mandatului, desi au stiut de la inceput durata acestuia cand au fost alesi. Altii au de gand – se pare – sa candideze din nou desi legea le interzice in mod expres.

Alteori CSM a luat decizii incalcand legea sau propriile regulamente. Raportul SoJust ([Cap. II – CSM]) din 2006 ca si hotararile ICCJ de casare a unor hotarari ale CSM o demonstreaza.

Neindoilenic, alegerile din aceasta toamna vor aduce noi membri in CSM. Dar e nevoie ca acesti noi membri sa nu repete actiunile ilegale sau cel putin neetice ale actualului CSM. Prin respectarea unor reguli asumate in mod public, acest lucru poate deveni realitate. Echipa noastra, lansata pe 30 iunie 2010, propune asemenea standarde pentru cei care ar putea fi membri in viitorul CSM. Scrisoarea intocmita de noi este o invitatie dar si o provocare pentru cei ce vor candida in aceasta toamna.

Scrisoare catre candidati – coordonate morale: [Noul CSM – RO], [New SCM – EN]