VedemJust - invata legea

Primii candidati pt noul CSM

Publicat pe data de 29.06.2010

cd-hd-an.jpg]In toamna acestui an se vor desfasura alegerile pentru alegerea unui nou CSM. In total, 9 judecatori si 5 procurori trebuie sa ia locul actualilor membri, pentru a-si exercita un mandat pentru urmatorii 6 ani in organismul menit sa apere independenta justitiei si sa gestioneze cariera magistratilor.

Impreuna cu judecatorii Adi Neacsu si Horatius Dumbrava, imi anunt azi intentia de candida. Cred ca activitatea mea derulata din 2003 incoace in domeniul promovarii independentei justitiei si intaririi integritatii judiciare ma recomanda pentru a obtine votul colegilor in a-i reprezenta in CSM. Bineinteles, voi alcatui un program care va insoti candidatura, dar el va fi unul comun cu al celorlalti doi judecatori cu care am decis sa facem o echipa. Caci cred ca e vremea ca in CSM sa vina o echipa de magistrati hotarari si curajosi, care au deja o experienta in domeniul reformei si care mai ales au o viziune sistemica si capacitatea de a-si asuma responsabilitati.

Echipa noastra e deschisa largirii cu alti colegi care vor sa lucram impreuna. Trebuie sa fim realisti: urmeaza o perioada grea pentru Romania si in care justitia va juca poate un rol crucial pentru mentinerea democratiei si asa subrede. Or, in CSM trebuie sa fie alesi membri care sa aiba curaj sa apere magistratii in timp ce acestia isi indeplinesc cu profesionalism atributiile.

Interviul de lasare a intentiei de candidatura este disponibil pe Juridice.ro