VedemJust - invata legea

Codurile, NU INCA. Remember

Publicat pe data de 19.03.2012

Snoile-coduri.jpg]aptamana trecuta Plenul CSM a votat solicitarea catre Guvernul Romaniei a majorarii schemelor de personal cu 1787 posturi de magistrati si personal auxiliar, asa cum a scris site-ul de informatii despre activitatea CSM www.membricsm.ro:

www.membricsm.ro/csm-cere-guvernului-1784-de-posturi-de-judecatori-procurori-si-grefieri/

Acum, am inteles ca sunt intrebari de unde s-a ajuns la acele cifre, propuse de noi in proiectul de Hotarare de Guvern ce va fi trimis Executivului

http://www.membricsm.ro/wp-content/uploads/2012/03/proiect-HG-dupa-grupul-de-lucru-2-martie.doc

Pai, am sa dau eu raspunsul: din raportul trei si raportul final al studiului de impact postate pe site-ul MJ. E adevarat insa ca ministrul justitiei s-a spalat pe maini in mod elegant amagind populatia la 8 febr 2012 ca *de acum greutatea procesului de reformă s-a transferat pe umerii CSM* aspect repetat din lipsa de inspiratie pe 21 febr 2012 (dupa teoria o minciuna repetata de zece ori e perceputa ca adevar) si ca acelasi ministru uita ca a platit din banii nostri peste 1 milion de euro sa fie redactate aceste studii de impact ca sa ii spuna ce sa faca daca vrea sa puna in vigoare cele patru noi coduri, iar el acum uita ca Executivul are un rol esential, nicidecum marginal in aplicarea noilor coduri.

Dar nu pot accepta speculatiile de unii amatori care afirma ca cifrele ar fi fost scoase din burta. Si pt ca le este greu multora sa o faca, am sumarizat eu concluziile raportului si am noile-coduri-peste-trei-ani saptamana trecuta.

Iar pentru cei curiosi daca intr-adevar Plenul CSM a votat sau nu aceste cifre, postez model-bv-pct-22-plen-15-03.pdf (doua pagini) pe care l-am utilizat pe 15.03.2012 cand s-a dezbatut punctul 22 al ordinii de zi.