VedemJust - invata legea

CSM-evidente personal

Publicat pe data de 08.02.2011

csm2.jpg][/caption]

Pe site-ul CSM au aparut in ultimele zile cateva evidente care vor fi interesante in procesul de evaluare al eficientei acestei institutii. Prezint mai jos aceste evidente, cu o scurta analiza cantitativa:

  1. evidenta membrilor CSM alesi 1993-2010 Intr-o perioada de 18 ani, CSM a avut un nr de 69 de magistrati alesi. 2. situatia locurilor vacante in aparatul CSM

CSM are in schema de personal 275 de posturi, din care 25 sunt (nefinantate): 53 de inspector (9 nefinantate), 76 de personal asimilat magistratilor (3 nefinantate), 44 functionari publici (4 nefinantate), 102 personal contractual (9 nefinantate). Dintre acestea un nr de 62 sunt vacante: printre ele 13 posturi de inspector in cadrul Serviciului de Inspectie judiciara pentru judecatori, iar la procurori sunt vacante 9 posturi de inspector.

3. lista judecatorilor detasati

Sunt detasati un nr de 67 de judecatori, dintre care unul ocupa la data detasarii functia de presedinte la o instanta. La Inspectie sunt 16 judecatori detasati. Un nr de 25 sunt in aparatul tehnic al CSM, iar dintre ei 4 ocupa functii de conducere in CSM. 3 sunt detasati la INM, din care doi sunt directori. 7 sunt detasati la SNG, dintre care 3 sunt directori. 4 sunt detasati la alte instante, dintre care 3 in alte localitati. Un judecator e detasat in MP. In MJ sunt detasati 7 judecatori, iar dintre ei 4 ocupa functii de conducere sau demnitate publica. La MAE sunt detasati 5 judecatori, dintre care 4 la Agentul Guvernamental. Un judecator e detasat la MAI, un judecator militar la MApN, iar trei in institutii europene.

4. lista procurorilor detasati

Sunt 51 de procurori detasati dintre care 4 ocupau functii de conducere la parchete. 8 sunt la Inspectie. 18 sunt in aparatul tehnic al CSM, dintre care 6 ocupa functii de conducere. 2 sunt la INM, alti 2 la SNG. 7 sunt la MJ, iar dintre ei doar unul nu ocupa functii de conducere sau demnitate publica. 5 sunt la MAE, dintre care 2 ocupa functii de conducere si unul este Agentul Guvernamental CEDO. 3 procurori militari sunt la MApN, dintre care unul ocupa functii de conducere. Cate un procuror DIICOT si DNA sunt la PNPCSB, un alt procuror DNA este la DLAF. 3 procurori sunt experti detasati la institutii europene.