VedemJust - invata legea

Eu si blogerii anonimi

Publicat pe data de 06.05.2008

i-want-you.gif] Colegii de la Cluj m-au instiintat azi, intr-o sedinta anume constituita, ca sambata ar fi aparut la Stirile ProTV un reportaj/stire/informatie despre blogurile din justitie. Ar fi fost mentionat si blogul meu, cu poza cu tot. Se pare insa ca am fost asociat cu afirmatii aparute pe alte bloguri, anonime.

Declar aici sus si tare ca nu apreciez blogerii anonimi. Curajul din spatele usilor inchise nu valoreaza mai nimic in spatele unor identitati neasumate sau false.

Cine are ceva de spus, sa o faca cu sinceritate. In ceea ce ma priveste, imi asum toate analizele si criticile facute doar pe blogul meu. Orice alipire a numelui sau imaginii mele oricarui alt blog, e neavenita.

In plus, niciun material aparut pe blogul meu nu se refera expres la Tribunalul Cluj sau alte instante clujene. Reflectiile mele se vor doar sistemice si impersonale.

UPDATE: In urma incercarii mele de a-mi proba nevinovatia, am descoperit ca nu era ProTV, ci era Prima; nu era sambata, ci a fost duminica; nu saptamana care tocmai s-a incheiat, ci cea dinainte. Si, evident, nu mi se atribuiau mie cuvinte jignitoare la adresa colegilor de la Cluj. Dar zvonistica e uneori mai tare ca probele... Sunt convins insa ca e doar un accident si in nici un caz rea-intentie din partea colegilor clujeni.

Iata stirea, exact cum am primit-o de la realizator:

<<MAGISTRAŢI PE BLOGURI, Bucureşti>>

INTRO bianca blog magistrati

CAM 3 PP

Doriţi sa aflaţi detalii picante despre cum dau judecatorii romani sentinţe ? Nimic mai simplu. Blogurile magistraţilor s-au transformat in adevarate jurnale personale unde cei care impart dreptatea işi spun poveştile personale. Fie ca sunt comentate anumite dosare penale, precum cel al fostului ministru Remeş, fie ca impart cu impatimiţii net-ului idilele de prin instanţe, judecatorii şi procurorii şi-au luat in serios calitatea de ...bloggeri. Unii insa sub protecţia anonimatului.

BETA <<

ST UP Bianca Nae, reporter Prima TV, TC 7.59-8.13, clip blog magistrati

Primul blog pe care l-am vizitat azi a fost al judecatorului clujean Cristian Danileţ. Fostul consilier al ministrului Monica Macovei este suparat pe conducerea Consiliului Superior al Magistraturii. L-a mai suparat şi faptul ca filajul cu fostul ministru Remeş a ajuns in presa. El spune ca astfel s-a incalcat prezumţia de nevinovaţie. Apoi, face un comentariu pe seama faptului ca procurorul general al Romaniei cere sentinţe mai aspre in anumite speţe. Pe un ton deloc oficial. L-am lasat pe judecatorul Danileţ şi comentariile sale şi ne-am indreptat atenţia spre un magistrat din Capitala, de la Curtea de Apel.

ST UP Bianca Nae, reporter Prima TV, TC 8.39-8.51

Blogul lui Jude in Romanica este plin de poveşti... amuzante. Insa, in spatele hazului de situaţie se ascunde o cruda realitate. Una dintre poveşti relateaza cum se plimba magistraţii cu dosarele in braţe in cautarea unui birou unde sa imparta dreptatea: Ieşim din sala. Teoretic, trebuie sa mergem intr-un birou sa dam soluţiile. Mergem la mine. E plin - a venit o duduie care vinde bijuterii şi toate colegele mele sunt calare pe ea. Mergem in biroul unui coleg. Grefiera ne aduce un dosar de saptamana trecuta. Cica e cu amanare de pronunţare. Scap o injuratura. Suntem aşa obosiţi...aş mai da o amanare dar au mai fost deja trei in dosarul asta şi bate la ochi. Şi, povestea judecatorului roman continua in acelaşi ton. Dupa o obositoare şi extrem de plictisoare zi petrecuta la serviciu, magistratul roman se decide sa plece spre casa, lasandu-i in urma pe justiţiabili şi disperarea lor de a-şi gasi dreptatea.La plecare, işi aduce aminte de femeia care vindea diverse produse prin instanţa. Ies grabit şi o caut. Vreau şi eu o cravata noua.Şi ieftina, desigur. Poate chiar cu plata in rate.