VedemJust - invata legea

Incheiere Program SUA

Publicat pe data de 06.09.2011

danilet-diploma-sua.jpg]Dupa trei saptamani petrecute in SUA, in cadrul programului IVLP organizat de SUA la cel mai inalt nivel (Departamentul de Stat al SUA) sunt din nou acasa. A inceput deja activitatea in CSM si am cateva proiecte foarte importante in derulare, legate in principal de intrarea in vigoare a Codului Civil.

Mai am insa cateva episoade de relatat, cum ar fi vizitarea sediuluil FBI din Ohio sau modul de functionare a justitiei texane. Si sa nu uitam vizita la RocknRoll Hall of Fame din Cleveland, primul oras unde s-a tinut un concert rocknroll.

img_1134.jpg]A fost minunat sa vezi 23 de judecatori, procurori si avocati din 22 state cum timp de trei saptamani au reusit pe de o parte sa cunoasca multe aspecte din sistemul de justitie american, pe de alta parte sa relateze fiecare despre propriul sistem judiciar. Penultima seara am marcat-o printr-o petrecere de adio cu colegii participanti la program. Evident, karaoke-le nu a putut fi ratat, mai ales ca am dat peste un avocat fan al GunsnRoses, formatia mea preferata (in foto cu reprezentantii din Bulgaria, Maroc, Honduras si Malaezia)- m-am bucurat sa vad ca si in alte tari exista oameni care functioneaza in justitie; oameni.