VedemJust - invata legea

Justitie, la multi ani!

Publicat pe data de 05.07.2008

artificii.jpg]Cu toata imaginea negativa in randul cetatenilor, cu toate atacurile politicienilor si ale presei, justitia romana merita felicitari, macar de ziua ei.

Azi, prima duminica din luna iulie, e ZIUA JUSTITIEI ROMÂNE. CSM inca nu a dat niciun comunicat de felicitare, ci doar un anunt in care sunt folositi haotic termeni precum justitie, putere judecatoreasca, sistem judiciar, referitor la organizarea unui eveniment (petreceri?!) la mare . Ministerul Justitiei pare a fi uitat ca el este initiatorul acestui evenimnet, undeva prin 1994. AMR este prea ocupata cu atacuri acide la adresa politicienilor. Iar APR tocmai a fost decapitata prin numirea ca secretar de stat a presedintelui sau.

Dincolo de valtoarea evenimentelor, de legislatia haotica, de managementul defectuos, de vanatoarea de vrajitoare, dar si de colegii incorecti, fiti convinsi ca sunt magistrati care isi exercita inca cu pasiune functia. Si, fara ei, nu numai sistemul juridic s-ar prabusi, ci intreg edificiul democratic care ar fi lipsit de insasi coloana vertebrala. Ei merita toate felicitarile. Ei merita tot respectul nostru. Ei merita incurajati sa iasa din anonimat si sa transmita vocatia lor si altor colegi si sa faca cunoscuta dedicatia lor publicului larg.

Si mai merita felicitari cei care contribuie la infaptuirea justitiei, de la politisti, avocati, grefieri, pana la experti, juristi si ONG-isti. Fiecare are un rol important in sistem. Si, fiecare se poate implica in reforma justitie in scopul eficientizarii si efectivizarii ei.

La multi ani, magistrati! La multi ani, Justitie!

UPDATE: relatari de la ...mare: Basescu, Kovesi, Barbulescu, Predoiu.