VedemJust - invata legea

O decizie si o gramada de reactii

Publicat pe data de 25.01.2011

danilet2.jpg]Decizia de azi a Curtii Constitutionale cu privire la votul dat in Senat pentru validarea magistratilor alesi, respectiv pentru alegerea reprezentantilor societatii civile in CSM a fost urmata de o pleiada de reactii: ale presei, ale politicienilor si izolate ale magistratilor.

Din pacate, mai toti, au cazut in patima romanismului: s-au lansat in speculatii. Putini cunosc continutul celor doua contestatii trimise CCR, care se refera la trei categorii de membri din noul CSM. Dar nimeni nu cunoaste motivarea deciziei CC. Si toti isi dau cu parerea. Mai mult, unii au mers atat de departe incat au afirmat ca CSM nu mai exista si ca trebuie reluate alegerile in intregime. Altii deja au inceput sa critice decizia CC spunand ca a decis intr-o arie rezervata instantelor ordinare, desi evident ca nu se stie rationamentul Curtii.

Nu pot decat sa fiu trist. Nu de cea anume a decis CCR, pentru ca nu stiu inca, urmeaza sa ni se explice in continutul hotararii. Ci pentru ca sunt atatea canale media extrem de neprofesioniste, care induc in eroare populatia si creeaza false asteptari, erijandu-se in detinatorii adevarului absolut. Goana dupa exclusivitate si, mai ales, dupa senzational (a se citi scandal) e tot ceea ce intereseaza.

Avem poporul pe care il educam.