VedemJust - invata legea

Viata privata a magistratilor

Publicat pe data de 21.01.2011

NU IMI DAU ACORDUL MEU PENTRU A FI FOLOSIT TEXTUL SAU FOTOGRAFIA DE MAI JOS DE CATRE ALTE PERSOANE.6.jpgkaraoke.jpgkaraoke2.jpg]In urma cu un an de zile scriam de cineva care a furnizat niste informatii presei de scandal in legatura cu viata mea privata. Afland, eu insumi am dezvaluit public acel aspect, tocmai din dorinta de a arata ca nu am de ce sa imi fie rusine. Presa, dovedindu-se sanatoasa, nu a mai scris nimic.

Acum, vad ca il ataca pe Horatius. Au aparut pe un site poze de la o petrecere unde am fost mai multi prieteni. Am fost si eu acolo. Si da, recunosc, la acea petrecere ne-am simtit bine, ne-am facut poze, ne-am distrat. Asta fac oamenii normali.

Nu are legatura cu institutiile, cu calitatile oficiale. E viata privata, la care avem si noi dreptul.

PS. In stanga sus am pus o poza cu mine, cantand karaoke intr-un bar din Bucuresti, in urma cu un an. Ma autodenunt cu ocazia asta, mai inainte ca respectiva poza sa fie publicata de altcineva. Eram inconjurat de prieteni, inclusiv magistrati. M-am distrat bine, am luat o gustare si am baut un pahar de vin - asa macar aveam o scuza pentru notele false.

PPS. recomand un articol pe tema data si un altul pentru o situatie oarecum similara cu un judecator din Elvetia.

PPPS: pentru cei care ar avea curiozitatea sa stie daca e vreo chestiune deontologica in joc, le spun ca NU - atat timp cat ce faci in viata privata nu are legatura cu profesia, NU. Pentru mai multe lamuriri, a se vedea: Comentariu asupra principiilor de la Bangalore, [pct.32 si 33], [pct.102-106], [pct. 111-118]. Singura chestiune care se poate pune este de deontologie a celor care publica fotografiile din viata privata a persoanelor ce ocupa functii publice, mai ales cand acolo apar si persoane care nu detin asemenea functii (a se vedea von Hannover c. Germania 2004, Sciacca c. Italia 2005)

PPPPS: Ministrul federal al apararii din Germania adio-rolling-stones, Whitesnake, Def Leppard, and-justice-for-all, AC/DC, Iron Maiden - evident, m-am imbracat adecvat (tricou negru, insigne, ciucate) si m-am comportat ca atare (dat din cap, cantat pana la ragusit, consumat bere).