VedemJust - invata legea

Personalul - ciocu` mic!

Publicat pe data de 16.01.2008

stef.jpgLucreaza de 20 ani in justitie. E grefier sef la CAB. Una din cele mai bune din tara. Bataioasa. A fost aleasa lider de sindicat la Bucuresti, apoi preşedinta Federaţiei Naţionale Projust.

In 2006 a gestionat o greva nationala a personalului auxiliar din instante. In 2008 mai pregateste una.

Negociaza cu MJ. Indura inspectiile CSM. Face statisticile ordonate de sefia Curtii.

Constata nereguli in distribuirea salariilor de merit personalului auxiliar. Sesizeaza conducerea si primeste pozitii scrise din partea a doi presedinti de sectii, judecatori: "Credem că este cazul ca cel puţin această grefieră trebuie făcută să-şi vadă de treburile ei". Atat a scris presa. Eu am vazut tot materialul si e mult mai rau: femeia e facuta eterna contestatoare si vindicativa;contestarea este lipsita de cea mai elementara logica - de ce oare nu ne mira in cazul grefierei S.T.?;doamna T. se considera probabil mai presus de ceilalti grefieri sefi, lasa impresia ca vorbeste in numele tuturor grefierilor sefi desi nu am auzit sa i-o fi cerut cineva;in sfarsit grefiera T. a avut o revelatie, ca salariul de merit se acorda pentru anul precedent, ce ne-am fi facut daca nu avea aceasta revelatie?;singura care putea gandi in acest mod este dupa cum se vede doamna T, dar aceasta pana cand a avut revelatia despre care am vorbit si in baza careia a emis profunda cugetare;indiferent in ce postura s-ar erija, de lider de opinie sau lider sindical, nu reprezinta pe niciun grefier - aceasta fiind opinia majoritara a grefierilor` . Indumnezeitii nu au voie sa greseasca si nu pot fi criticati, asa ca au pus-o de o strangere de semnaturi de la grefieri. S-au adunat doar...doua, asa ca au renuntat la demers. Si umbla zvonul ca unul dintre presedintii semnatari si-ar fi cerut scuze grefieriei. Il asteptam si pe celalalt, daca e barbat!

Apoi vorbeste despre conditiile de lucru, despre nemultumirile colegilor si se lasa fotografiata. Nu in bar, nu la discoteca, ci la munca. Dar si a munci e o vina, asa ca a fost chemata azi la conducere sa dea nota explicativa cu privire la cele aparute in presa. Bine ca nu au trimis CSM o inspectie pe capul ei si al ziarisului, cum au patit-o si altii...Nu inca.

Stefania, succes! Suntem din ce in ce mai multi, chiar daca singuri. Nu mor caii cand vor cainii. No offence!