VedemJust - invata legea

Premiile Media de Excelenta

Publicat pe data de 31.05.2008

img_3662.jpg]Joi seara, pe 29 mai 2008, s-au decernat la Cluj Premiile Media de Excelenta 2008 unor personalitati locale. Printre cei premiati - lideri politici, sefi de institutii administrative, artisti, directori de societati comerciale sau presedinti de ONG-uri - m-am aflat si eu. Premiul l-am primit *pentru* *activitatea neobosita in domeniul reformei sistemului de justitie din Romania*.

In speech-ul meu am aratat: <E destul de greu sa vorbesti despre justitie si problemele ei, aflandu-te in interior. Chiar aveam nevoie de un astfel de premiu. Din fericire, numarul celor care vorbesc din interior despre justitie este in crestere, pentru ca raspunderea apartine in egala masura celor din exterior, dar si celor din interior. Dedic acest premiu celor care au curajul sa vorbeasca despre justitie si reforma, in pofida celor care ocupa posturi inalte in justitia romana si afirma cu nonsalanta reforma s-a terminat sau cu dispret reforma nici n-a inceput. Pentru acestia din urma am o veste proasta: reforma continua si este ireversibila!>

M-a bucurat enorm ca am fost contactat, in acea seara, de Indrei Ratiu, vicepresedintele Centrului Ratiu pentru Democratie. Acesta m-a invitat la Tabara de Vara din acest an al Centrului pentru a vorbi participantilor despre justitie, democratie si statul de drept.

Lista celor premiati si relatari: Faclia, Gardianul, CetateanulClujean, Saptamana Clujeana.