VedemJust - invata legea

"Magistratilor, ciocu` mic!"

Publicat pe data de 27.09.2007

kill1.jpgE zi neagra pentru libertatea de expresie a magistratilor. Azi, unul dintre colegii nostri a fost trecut pe lista neagra. L-au desfiintat! L-au terminat! S-a dus naibii democratia! Triumfa frica, groaza, suspiciunea! Ca pe vremuri.

Acum doua zile un coleg din SoJust a pus pe forumul electronic al magistratilor un link catre blogul [Jude in Romanica](http://thunderjudge.blogspot.com/ "TJ") al unui coleg judecator. Se vorbea acolo de fraude la recrutarea consilierilor asimilati magistratilor din MJ. Azi, cand mi-am citit mesajele, am vrut sa deschid acel link si nu a mers. Am intrat pe mess in legatura cu alti colegi din tara: cine era la birou, nu a putut accesa acest blog. Cine a apucat sa il citeasca ieri, a aflat ingrozit cum se dau regulamente cu destinatie, cum se baga oamenii nostri la concursuri, cum sunt in floare conflictele de interese chiar la institutia care e mama luptei anticoruptie! Vax!

Si atunci am realizat: suntem supravegheati, suntem controlati, suntem cenzurati. Sa nu stim, sa nu aflam. "Hei, voi de la MJ, care administrati reteaua Internet a instantelor, luati-ne, mai, si Internetul, si mess-ul! Luati-ne si calculatoarele si serverele! Trimiteti-ne inapoi in epoca de piatra!"

"Dar luati-ne si dosarele! Luati-mi, mai, de pe cap cele 97 de dosare cu care intru maine in sala. Si va dau si alea 20 de motivat de saptamana trecuta si cele 6 amanari de pronuntare de azi! Luati-le voi, desteptilor, si rezolvati-le voi, daca tot sunteti platiti ca si magistratii si daca tot ne acuzati ca noi suntem aia de facem politie politica!"

"Stergeti si blogul meu! Bagati virusi! Omorati-ma! Se vor ridica 10 dupa aia, n-aveti voi grija!"

UPDATE (1.10.2007): Se pare ca dupa galagia facuta in jurul acestui subiect, inclusiv in presa, si cresterea nr vizitatori pe Jude in Romanica, s-a renuntat la cenzura. Confirm, deci, ca azi 1 oct 2007, ora 10.20, pot vizualiza site-ul cu pricina, de la sediul instantei. Thunder, bine ai revenit din morti! :)

UPDATE 2 (31.03.2008): Bucuria reinvierii nu a durat mult. De la inceputul anului, site-ul JudeinRomanica este inaccesibil din cadrul retelei interne care leaga instantele.