VedemJust - invata legea

S-a lansat serialul de desene animate „#O.I. (Organisme Inteligente)”

Publicat pe data de 04.04.2018

magazinvise.jpgVeDem Just lansează în premieră în România un serial de desene animate pe teme de educație juridică!

De aproape trei ani asociația VeDem Just este implicată în proiecte de educație juridică. Membrii săi sunt tineri juriști care au realizat singurul site de educație juridică din România, au contribuit la realizarea unui îndrumar de educație juridică în materie penală adresat copiilor, au realizat primul ghid practic de educație juridică adresat liceenilor și au alcătuit pe facebook comunitatea „Educatie juridica” unde aduc în mod regulat informații practice despre lege și justiție, unde postează date despre întâlnirile pe care le au elevii cu studenții și profesioniștii dreptului, unde publică știri privind copiii și tinerii implicați în acte ilegale și unde postează dozele de educație juridică o dată la două zile.

Acum VeDem Just vine cu o nouă modalitate de a prezenta teme de educație juridică: un serial de desene animate intitulat #O.I. (Organisme Inteligente). Protagoniștii sunt B.B, Ovi, CoCo și Ciobanul. Ei sunt implicați în fapte care aduc în discuție respectarea legii. Primul episod se numește „Magazin de vise” și are legătură cu vânzarea-cumpărarea de stupefiante. Acesta poate fi urmărit:

  • pe youtube: AICI, AICI (cu subtitrare RO) și AICI (cu subtitrare EN) - ne va bucura orice Like din partea voastră;
  • pe facebook AICI - unde veți găsi informații despre cum a fost realizat primul episod, veți vedea încercările de creare a personajelor și date despre echipă;
  • pe instagram AICI - unde veți găsi și planșele caracterelor utilizate în serial.

Credits: Ideea: Cristi Danilleț; producător: VeDemJust; producător executiv: Cezar „Druidul”; scenariu: Tiberiu Codorean; animație: Sergiu Lupșe; voci: Bogdan Radulescu, Adrian Cucu și Dragos Stan; susținere financiară parțială: Ambasada Canadei. Filmulețul postat pe Facebook a strâns peste 20.000 de vizualizări în primele 24 ore de la lansare.

Presa despre #O.I: iqads, Bistrițeanul