Filtre
Ultimele articole
Filtre
Filtre , active
Laura Codruta Kovesi la sfarsit de mandat
09.07.2018
- Președintele României nu avea de ales: deciziile CCR trebuie respectate, indiferent cât ar fi de nepopulare sau neplăcute. Asta înseamnă statul de drept: societatea care se supune legilor, deciziilor CCR date în interpretarea Constituției și hotărârilor judecătorești date în numele legii. 2. Doamna Kovesi nu mai este de azi șeful DNA. Merită felicitări pentru activitatea sa. Ea și toată echipa sa: poliție judiciară, procurori, grefieri, specialiști. Felicitări! 3. Lupta anticorupție, …
„Anticoruptia distruge elitele” - ei, asi?!
15.03.2018
Spune cineva azi "Instituţiile care trebuie să combată corupţia au luat o acţiune pe cont propriu, benefică pentru ele şi pentru alţii, din străinătate, de a elimina elitele politice, elitele economice, elitele intelectuale şi academice din România". Păi, vă spun eu care e realitatea: Orice om, elitist sau nu, care comite un act de corupție e tras la răspundere potrivit legii - căci așa scrie la Constituție: toți suntem egali așa că, indiferent că ești elitist, parlamentar, magistrat sau …
Scrisoare deschisa: ministrul sa respecte independenta justitiei
26.02.2018
Am semnat o scrisoare deschisă, alături de alți 1000 de magistrați prin care cerem ca ministrul să respecte în egală măsură independența procurorilor și a judecătorilor, ca politica anticorupție să continue a fi pusă în aplicare și să înceteze atacurile nefondate împotriva magistraților. scrisoarea-magistratilor-romani-pentru-sustinerea-independentei-justitiei.pdf lista-sustineri-scrisoare-1024.pdf
Declaratii halucinante: „Nu oamenii sunt o problema, ci legea”!
15.01.2018
Ani de-a rândul țara asta a suferit de pe urmă corupției. Din cauza corupției România a stagnat decenii întregi. Fără pile, relații și cunoștințe nu puteai rezolva nici cea mai mică problemă. Dând șpagă însă, nu mai stăteai la coadă. Dând „atenții” și făcând „cinste” găseai o grădiniță favorabilă pentru copil sau scăpai de o amendă. „Onorând” medicul făceai operația de care aveai nevoie. Dând mită, obțineau postul dorit sau scăpai de un dosar. Corupția a propulsat nulități în conducerea …
Pe înțelesul tuturor: Raportul MCV noiembrie 2017
15.11.2017
![steag UE fluturand]Când am aderat la UE, la 1 ianuarie 2007, Comisia Europeană a decis să monitorizeze în continuare România cu privire la reformele din justiție și la lupta anticorupție. Fixat inițial pentru trei ani, acest Mecanism de Cooperare și Verificare nu este nici până azi ridicat, date fiind măsurile politice ce afectează cele două domenii. Anual apar câte două rapoarte cu privire la țara noastră. Raportul din ianuarie fixa pentru decidenți 12 recomandări de îndeplinit. Raportul de …
Interviu VICE.COM: „Anticoruptie, gay etc”
23.10.2017
Am dat un interviu la Vice.com pe data de 23 oct. 2017. A apărut pe data de sub titlul „Ce legătură există între lupta anticorupție și drepturile gay din România ”. Poate fi citit și văzut Un proiect mișto, care se numește „Once upon a time in Romania", a fost lansat zilele trecute de mișcarea civică Inițiativa România,* în parteneriat cu VICE România. Ți-am explicat aici, pe larg, toate detaliile proiectului, dar ce trebuie să reții, mai important, este concursul de scurtmetraje pe teme de …
INTERVIU: Societatea se razboieste cu hotii, iar hotii se razboiesc cu justitia
15.02.2017
Interviu apărut în Revista22 pe data de 15.02.2017 cu titlul „Societatea se războiește cu hoții, iar hoții se războiesc cu justiția” Unul dintre argumentele pentru Ordonanța 13 a fost punerea în acord a codurilor penale cu diverse decizii ale Curții Constituționale. Stă în picioare? Cele două coduri penale au intrat în vigoare exact acum trei ani. De atunci și până în prezent, au suferit mai multe modificări, căci, urmare a aplicării lor, au fost sesizate mai multe nereguli. Astfel, Codul Penal …
OUG 14 abroga OUG 13
05.02.2017
S-a publicat mof14deabrogare13.pdf de azi. Astfel, se abrogă în întregime OUG 13/2017 de marți noaptea și se ajustează două texte din Codul de procedură penală exact așa cum a spus CCR în deciziile nr. 586/2016 și nr. 614/2016. Bonus: se renunță la chestiunea absurdă cu denunțul în 6 luni. Aceasta înseamnă că: NE ÎNTOARCEM LA SITUAȚIA JURIDICĂ DINAINTE DE MARȚI NOAPTE. NU ESTE AFECTAT NEGATIV NICIUN DOSAR PENAL. Și totuși am sesizat o problemă: art. 25 alin 5 C.proc.pen. a respectat cerința …
INTERVIU: confiscam banii coruptilor si facem noi penitenciare
30.01.2017
![AC] Interviu apărut pe 30 ian -12 febr 2017 în nr 1 (1219) al revistei Academia Cațavencu sub titlul C risti Danileț, judecător: ”Dacă i-am condamna pe marii corupți și le-am confisca averile nejustificate, am avea bani suficienți să construim penitenciare noi” După ce a fost membru CSM și unul dintre cei mai blamați oameni la televiziunile mogulilor, Cristi Danileț a revenit în scaunul de judecător, dar continuă să fie o voce puternică în spațiul public românesc. Cu riscul să fie înjurat …
Interviu EUROPUNKT
17.01.2017
Vladimir Adrian Costea: Care este dimensiunea corupției în postcomunismul românesc? Care sunt principalele forme de manifestare ale corupției în societatea românească? Cristi Dănileț: Ați spus bine … „postcomunismul românesc”. De ani de zile ar trebui să fim pe drumul ireversibil prin democrație. După experiențele din 2012 încoace, sunt convins că suntem pe drumul dintre comunism și democrație, adică în plină eră postcomunistă. Corupția este una din grelele moșteniri ale regimului totalitar …