VedemJust - invata legea

Tematica admitere 2014-lamuriri

Publicat pe data de 11.02.2014

Ca urmare a multiplelor intrebari care mi se pun pe blog relevand interesului crescut al doritorilor care se vor prezenta la concursul de admitere la INM sau in magistratura din 2014 de a sti amanunte legate de tematica de anul acesta, as dori sa va incunostintez urmatoarele:

- potrivit regulamentului (INM, magistratura), tematica se anunta oficial cel mai tarziu cu 60 zile inainte de data desfasurarii primei probe: concursul are loc in august, astfel ca anuntul se va da, probabil, in iunie;

- traditional, legislatia care constituie obiect al testarii este cea in vigoare la data anuntarii concursului, desi legislatia nu prevede asta in mod expres;

- fata de intrarea in vigoare a unui nou Cpp si un nou Cpen, se pune firesc intrebarea la ce coduri se va referi tematica. Parerea mea personala (subliniez asta!) este ca ar trebui avute in vedere noile coduri, desigur, pentru ca vechile nu mai exista (desigur, codul vechi se va aplica in situatiile in care este lege mai favorabila, dar situatiile sunt tranzitorii de scurta durata - nu ca in cazul Cpciv, cand dosarele vechi mergeau pe codul vechi, iar noile dosare pe codul nou).

- la finalul acestei luni e programata o intalnire a conducerii INM cu decanii facultatilor de drept pentru a decide cum e mai bine sa se procedeze cu tematica. Imediat ce informatiile vor fi oficiale, voi contribui la publicarea lor. Va reamintesc ca si anul trecut am procedat admitere-vara-2013-tematica-si-bibliografie-propuneri, cand s-a decis provizoriu tematica la procedura civila.

Multumesc celor care inteleg pozitia mea personala in acest demers si care se multumesc deocamdata cu acest raspuns (CSM sau INM nu este implicat/obligat in niciun fel in aceasta). Ar trebui poate ca lucrurile sa se desfasoare altfel, mai rapid pentru candidati, insa nu depinde numai de mine. Orice alte intrebarile ale voastre isi gasesc/vor gasi raspunsul, ca de obiecei, pe blogul meu.